Health

Dit is de bijzondere reden waarom Cristiano Ronaldo zijn teennagels zwart lakt

cristiano ronaldo teennagels zwart

Cristiano Ronaldo lakt zijn teennagels zwart. Maar waarom eigenlijk?

Opvallende verschijning

Cristiano Ronaldo is niet alleen bekend vanwege zijn indrukwekkende prestaties op het voetbalveld, maar ook vanwege zijn verschijning. Zo draagt Ronaldo bijvoorbeeld vaak opvallende kleding en heeft hij een strak kapsel. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat Cristiano Ronaldo ook zijn teennagels zwart lakt. Dit doet hij niet voor de show, maar voor een belangrijk doel: het beschermen van zijn tenen tegen schimmels en bacteriën.

Niet alleen Ronaldo

Het gebruik van zwarte nagellak is overigens niet alleen gebruikelijk onder voetballers, maar ook onder andere topsporters. Zo is het bijvoorbeeld een veelgebruikte methode onder UFC-vechters, zoals Andrei Arlovski. Het aanbrengen van een beschermende laag nagellak zou de nagel harder maken en daarmee de kans op beschadiging tijdens wedstrijden verminderen.

Ronaldo’s inzet voor zijn gezondheid

Het is niet de eerste keer dat de vriend van Georgina Rodríguez opvalt vanwege zijn inzet voor zijn gezondheid en lichaam. Zo traint hij bijvoorbeeld vaak harder en langer dan zijn medespelers en heeft hij een strak dieet. Het zwart lakken van zijn teennagels is dus een logische stap van Cristiano Ronaldo in het streven naar optimale gezondheid en prestaties. Het tekent hem als mens.

Ronaldo bij Al Nassr

Op het moment speelt Ronaldo voor Al-Nassr, een club in Saoedi-Arabië. Sinds zijn komst heeft hij al elf doelpunten gescoord en twee assists gegeven. De club heeft onlangs hun manager Rudi Garcia ontslagen, waarop Ronaldo een bericht van steun postte op social media. Hieruit blijkt eens te meer zijn toewijding aan zijn team en zijn medespelers, zowel op als buiten het veld. Aan de ene kant is het jammer dat hij nog heeft gekozen voor een voetbalavontuur in de zandbak. Aan de andere kant verdient hij nu zo ontzettend veel geld waar hij belangrijke en goede dingen mee kan doen.