Cars & Bikes

Cristiano Ronaldo heeft wéér een nieuwe auto: de Ferrari Daytona SP3

Cristiano Ronaldo

We kennen Cristiano Ronaldo natuurlijk als een van de beste voetballers van de huidige generatie. Naast dat, staat de Portugees naast het veld ook bekend om zijn liefde voor extravagante auto's. Aan zijn imponerende collectie heeft hij wéér een nieuw exemplaar toegevoegd, dit keer in de vorm van een exclusieve Ferrari Daytona SP3, van welke er wereldwijd maar 599 gemaakt zijn.

Cristiano Ronaldo pronkt ook buiten het veld

Cristiano Ronaldo is zo iemand die eigenlijk geen introductie meer behoeft. De legendarische Portugese steraanvaller begon zijn carrière bij Sporting Lissabon, waarna hij zijn beste jaren kende bij respectievelijk Manchester United en Real Madrid. Met laatstgenoemde club wist hij in 2016, 2017 en 2018 drie keer achter elkaar de Champions League te winnen. In 2016 wist hij zich met het Portugese nationale elftal tevens te kronen tot Europees kampioen.

Na zijn successen in Madrid transfereerde Ronaldo naar het Italiaanse Juventus, waar hij drie jaar actief was. In 2021 keerde ‘CR7’ terug bij zijn oude liefde Manchester United, waar hij in november 2022 na een conflict met de Nederlandse trainer Erik ten Hag vertrok. Sindsdien speelt Ronaldo voor Al Nassr in Saoedi-Arabië, waar hij met zijn vele doelpunten nog altijd indruk maakt.

De nieuwe Ferrari Daytona SP3 van de stervoetballer

De autocollectie van Ronaldo is immens. Hiervoor was de exclusieve Ferrari Purosangue zijn nieuwste aanwinst, maar deze heeft alweer een opvolger gekregen. Dit keer heeft de Portugees de beschikking gekregen over een Ferrari Daytona SP3, welke een prijskaartje van zeker € 2 miljoen heeft. Dat peperdure prijskaartje komt onder meer door het feit dat er van deze wagen wereldwijd slechts 599 gemaakt zijn. Verder huist er onder de motorkap een atmosferische V12-motor, die met een verbluffende 840 pk en 697 Nm koppel het hart van autoliefhebbers sneller laat kloppen. De Daytona SP3 schiet in slechts 2,85 van 0 naar de 100 kilometer per uur. Ronaldo werd met zijn nieuwste aanwinst gespot in de straten van de Portugese hoofdstad Lissabon.

View post on Instagram
 

Ook F1-coureur Charles Leclerc tikte recent een soortgelijk model op de kop. Hij reed met de wagen door zijn thuisland Monaco.