Er zijn maar weinig films die zo controversieel zijn nog voordat ze te zien zijn. The Hunt is een film die deze twijfelachtige eer wel heeft verdiend. De film zou oorspronkelijk in september te zien zijn. De release is echter uitgesteld. Nu staat The Hunt wederom op de planning.

The Hunt tóch in de bioscoop

Als we het hebben over films die controversieel zijn denken we meteen aan een paar titels. Joker met Joaquin Phoenix werd in sommige bioscopen niet uitgezonden vanwege het geweld. Blue Story zorgde in Engeland zelfs voor grote rellen en werd daarom uit de bioscoop gehaald. Dit waren echter beide films die het tot de bioscoop wisten te schoppen. In het geval van The Hunt is dit nog steeds de vraag. In september zou de film worden uitgebracht door Universal Pictures, maar dit ging niet door. Nu staat de film voor 13 maart op de planning. Maar waarom is de film zo controversieel? Dat heeft te maken met het plot.

The Hunt

Elite versus de normale burger

The Hunt heeft wel iets weg van The Hunger Games, maar dan in een grof horrorsausje. In de film worden 12 doorsnee burgers ontvoerd en gedropt in een voor hen onbekend gebied. Gedesoriënteerd worden ze al gauw geconfronteerd met de reden van hun ontvoering. Een groep elitaire jagers zet namelijk niet lang daarna de jacht in op de burgers. Een van de prooien, een vrouw genaamd Crystal, besluit het tij te laten keren. Zij begint terug te vechten in de oneerlijke strijd. Zo worden de jagers zelf prooi.

Controversie

Rond de tijd van de release vonden er in Amerika veel schietpartijen en aanslagen plaats. Men vond het hierdoor niet toepasselijk om The Hunt, waarin geweld eigenlijk wordt verheerlijkt, uit te brengen. Bovendien was er veel te doen over de elite en de burgers. Sommige mensen meenden dat hiermee aanhangers en tegenstanders van Trump werden bedoeld. Maar werden de Trump-stemmers juist afgebeeld als prooi, of als jagers? De president mengde zich zelf ook nog in het debat. Hij keurde de film af.

The Hunt

Nieuwe marketing

Het is dus opvallend dat de film tóch te zien zal zijn vanaf maart. Er is meteen een nieuwe marketingcampagne ontwikkeld rondom de film. Zo zijn er veel negatieve leuzen en recensies verwerkt in de filmposter. Ook wordt de The Hunt in de trailer aangeduid als de film waar het meest over werd gepraat, maar die nog niemand heeft gezien. Door alle controversie is wel het doel bereikt van de filmmakers. Iedereen wil hem namelijk nu zien om te oordelen of de controversie wel of niet terecht was.

The Hunt is broertje van The Purge

Dat de film grof en bloederig gaat worden is duidelijk. De film is namelijk geproduceerd door dezelfde productiemaatschappij die eerder Get Out, Don’t Let Go en The Purge produceerde. Onder andere Emma Roberts en Hillary Swank zullen te zien zijn in de film, die vanaf 13 maart voor het grote publiek zichtbaar is.