Het kan zomaar eens zijn dat het plot van Contratiempo je bekend voorkomt. De Spaanse film heeft door de jaren heen namelijk maar liefst drie remakes gekregen. Een duidelijk teken dat het plot van Contratiempo origineel en spannend is. Dit is wat je moet weten over de film en bovenal, waarom je het moet gaan zien.

Onzichtbare gast in Contratiempo

Contratiempo is Spaans voor ‘tegenslag’. In het Engels wordt de film ook wel ‘De Onzichtbare Gast’ genoemd. Het is aan de kijkers om gaandeweg er achter te komen wie deze onzichtbare gast precies kan zijn. De mysterieuze thriller gaat over de Spaanse zakenman Adrián.  Adrián wordt beschuldigd van de moord op zijn minnares, Laura. Op aanraden van zijn eigen advocaat krijgt Adrián de ochtend van zijn rechtszaak bezoek van een verdedigingsadvocate. Zij zal hem bijstaan in het onderzoek. Adrián vertelt haar het gehele verhaal. Alles wat er die noodlottige weken gebeurde.

Contratiempo

Mysterieuze moord

De moord op Laura werd gepleegd in een hotelkamer, nadat Adrián bewusteloos werd geslagen door een onbekende dader. Ondanks dat Adrián volhoudt dat hij de moord niet heeft gepleegd, wijst al het bewijs wel naar hem. De deuren en ramen van de kamer waren namelijk op slot. Dit interessante plot maakt van Contratiempo een film die barst van de plotwendingen. Contratiempo heeft een score van maar liefst een 8.1 op IMDb en staat gewoon tussen je Netflix aanbod! De film past hiermee perfect thuis in het rijtje met spannende Netflix thrillers die je gezien moet hebben.

Contratiempo

Vele remakes voor Contratiempo

Het succes van Contratiempo is terug te zien in de remakes. In 2018 kwam er een Italiaanse remake uit en in 2019 twee verschillende Indiaanse versies. Het is al lang niet meer een geheim dat Spanje vooraan staat als het aankomt op vette series en spannende films. Wat dacht je van het nieuwe seizoen van La Casa de Papel, dat recentelijk uitkwam? De film is zoals gezegd te zien op Netflix. Zo kun je zelf proberen om het moordmysterie op te lossen en de (on)schuld van Adrián te bewijzen. Want werkelijk: niets is wat het lijkt in deze duistere film.