Er is niets zo vermakelijk als een écht spannende film die ons op het puntje van onze stoel doet zitten. Online is er een groot aantal Netflix thrillers te vinden, maar deze drie mogen zeker niet in de lijst ontbreken.

Deze Netflix thrillers mag je niet missen

Het is een komen en gaan op Netflix. Zo zijn er ook deze week films en series nieuw bijgekomen. Tegelijkertijd zijn er een aantal Netflix series die gaan stoppen in 2020. Wat betreft deze 3 Netflix thrillers geldt dus ook: kijk ze nu het nog kan. De tijd heb je er (waarschijnlijk) meer dan genoeg voor.

Training Day

In deze vette film uit 2001 speelt Denzel Washington een doorgewinterde politieagent die alles weet van het bikkelharde straatleven. Een politieagent-in-opleiding, gespeeld door Ethan Hawke, mag één dag met hem meelopen. Hij krijgt les in het leven op de straat, keuzes die worden gemaakt den harde wereld van drugs en criminaliteit. Ondertussen moet hij bewijzen dat hij uit het juiste hout is gesneden. Training Day is hiermee duidelijk één van de Netflix thrillers die én vette actiescenes én een sterke boodschap bezitten.

Green Room

In Green Room wordt een beginnende band uitgenodigd om op te treden. Hun publiek blijkt te bestaan uit een groep neonazi’s. Wanneer de band getuige wordt van een moord op een meisje, slaat de stemming al gauw om. De neonazi’s besluiten de bandleden uit de weg te ruimen om zo geen ooggetuigen aan de moord over te houden. Tegelijkertijd geeft de band zich niet zomaar gewonnen. In deze film is geen dieperliggende boodschap te vinden of wijze lessen: bereid je voor op bikkelharde actie en een overlevingsdrang die de bandleden tot het uiterste drijft.

Collateral

Jamie Foxx en Tom Cruise schitteren tegenover elkaar in deze kat-en-muis-film. Foxx is een taxichauffeur die wordt benaderd door het personage van Cruise. Dit blijkt een huurmoordenaar te zijn, die gedurende één nacht vijf keer wil stoppen. Hij heeft zogenaamd afgesproken met ‘vrienden’, maar de taxichauffeur beseft al gauw dat de situatie niet in de haak is. Tegen wil en dank wordt hij betrokken bij de moorden, terwijl hij er alles aan doet om zijn gijzelaar te slim af te zijn. Collateral werd genomineerd voor twee Oscars en is dus één van de Netflix thrillers met uiterst positieve recensies.