Op Netflix vind je tientallen thrillers. De enige is nog spannender dan de andere en het overgrote deel wordt in Amerika gemaakt. De budgetten daar zorgen immers voor de grootste namen en grootste actiescènes. Toch kan ook ons land er iets van. Nederlandse thrillers komen namelijk ook voor op Netflix.

De 5 Nederlandse thrillers die je op Netflix gezien moet hebben

Qua thrillers op Netflix moet je de Nederlandse toppers zeker niet uitsluiten. Dit zijn vijf spannende films uit ons eigen land die de moeite moeite zeker waard zijn.

Bumperkleef

Van alle Nederlandse thrillers op Netflix is dit misschien wel degene met het meest herkenbare verhaal. Een familie in de auto staat centraal. Onderweg krijgt de vader van de familie het aan de stok met een andere autobestuurder. Wat hij echter nog niet weet is dat de chauffeur niet van plan is om hun confrontatie zomaar te laten gaan. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel waarbij de vader, zijn vrouw én hun dochters al gauw worden opgejaagd door de krankzinnige bestuurder.

IMDb-score: 5.8

De Eetclub

Deze film op Netflix is van één van bekendste Nederlandse schrijvers van thrillers: Saskia Noort. In deze film verhuist een jong stel met hun kind naar een nieuwe wijk. Daar raakt de vrouw uit het gezin betrokken bij de eetclub waar een aantal mannen en vrouwen uit de buurt onderdeel van zijn. Op zoek naar nieuwe sociale contacten duurt het niet lang voordat het stel zich ook bij de Eetclub voegt. Maar al gauw wordt duidelijk dat er binnen de club meer wordt gedaan dan alleen eten en drinken: intrige, geheimen en achterdocht zorgen voor een sfeer die steeds grimmiger wordt.

IMDb-score: 5.1

Penoza

Fans van Penoza keken er reikhalzend naar uit: de film die de populaire Nederlandse serie dan eindelijk tot een einde brengt. In Penoza: The Final Chapter blijkt dat Carmen tóch nog blijft te leven. Dit heeft grote invloed op haar familie, die hiervan niet op de hoogte was. Carmen’s leven is echter niet veilig: een mysterieus persoon bemoeit zich steeds meer met het leven van haar en de mensen om haar heen, met drastische gevolgen.

IMDb-score: 6.3

Schone Handen

In Schone Handen staat, net als in Penoza, ook drugshandel centraal. Het stel Sylvia en Eddie lijken het goed voor elkaar te hebben, maar schijn bedriegt. Eddie handelt namelijk in drugs en komt hierdoor in een benarde situatie. Wanneer Sylvia voor haar kinderen kiest en de situatie probeert te ontvluchten, blijkt dit minder makkelijk dan ze had gedacht.

IMDb-score: 6.3

App

Met alle social media apps die we gebruiken kan deze film zomaar eens realiteit worden in de toekomst. De laatste van de 5 Nederlandse thrillers op Netflix uit dit rijtje gaat over een meisje op wiens mobiel opeens een vreemde app wordt geïnstalleerd. Die app neemt haar leven steeds meer over. Het duurt niet lang voordat de app, die niet te verwijderen valt, dodelijke slachtoffers maakt.

IMDb-score: 5.4