Entertainment

Alles wat je moet weten over Conor McGregor vs. Dustin Poirier

Conor McGregor vs. Dustin Poirier 3

Aanstaande zondag is het weer zover, Conor McGregor duikt opnieuw de Octagon in. In zijn aanstaande wedstrijd vecht de Ierse legende opnieuw tegen de Amerikaan Dustin Poirier. Hier vind je de ultieme voorbeschouwing van en alles wat je moet weten over Conor McGregor versus Dustin Poirier.

Conor McGregor vs. Dustin Poirier 3

Op zondag 11 juli is het tijd voor de derde editie van Conor McGregor vs. Dustin Poirier. In de vorige twee edities gingen de vechters steeds nek aan nek. Op 28 september 2014 trok Conor aan het langste eind. Na 1 minuut en 46 seconden wist hij de wedstrijd te winnen door middel van een KO.

Watch on YouTube

Maar Dustin Poirier voelde dat hij niet alles uit het gevecht had kunnen halen en had het liefst doorgevochten. Daarom daagde hij McGregor opnieuw uit. Na een lange tussenstop stond Conor McGregor op 24 januari 2021 weer in de ring. Alle bookmakers hadden verwacht dat de flamboyante Ier dit klusje wel ging klaren, maar niets was minder waar. In ronde 2 wist Dustin Poirier eindelijk zijn gram te halen bij een vermoeide Conor McGregor.

Watch on YouTube

Prijzengeld van Conor McGregor vs. Dustin Poirier 3

Er wordt dus een hoop spektakel verwacht, maar zoals we weten, gaat Conor niet voor niets de ring in. Door zijn optredens in de ring heeft Conor zoveel verdient dat hij onder meer een peperduur horloge en een Lamborghini-jacht heeft kunnen kopen. Daarnaast startte McGregor een aantal jaar geleden met zijn eigen whiskeymerk. Ook tijdens dit gevecht worden er weer flink wat miljoenen verdeeld. Er is niet precies duidelijk met hoeveel geld beide vechters naar huis gaan, maar naar verluid verdient Conor McGregor gegarandeerd 3 miljoen dollar en 60 procent van alle Pay-Per-View sales. Dat komt uit op een verwachte 10 miljoen dollar. Dustin Poirier kan iets minder bijschrijven, maar met een totaal van ongeveer 3 miljoen dollar mag ook de Amerikaan zeker niet klagen.

Verwachtingen van Conor McGregor vs Dustin Poirier 3

Er staat niet zoveel op het spel voor beide vechters, maar toch zijn de verwachtingen erg hoog. Dat komt vooral doordat Conor McGregor de kans kreeg om voor de titel te vechten, maar voor deze kans bedankte. De Ier wilde per se nog één keer tegen Dustin Poirier vechten. Volgens hem was hij de vorige keer namelijk niet goed voorbereid en heeft hij wat goed te maken. En als deze man vol voor iets gaat en iets belooft, dan wordt het zeker weten een spektakel.

Watch on YouTube

UFC 264: Conor McGregor vs. Dustin Poirier

Zondag 11 juli is het dan zover: Conor McGregor gaat opnieuw vechten tegen Dustin Poirier. Het gevecht is te zien op SBS 9 rond 06:00 in de ochtend. Wie denk jij dat er met de eer en de winst naar huis gaat?