Wie dacht dat Conor McGregor en Dustin Poirier klaar zouden zijn met elkaar, heeft het mis. De twee MMA-vechters gaan het wederom tegen elkaar opnemen voor een derde gevecht. Het gevecht staat vast en er is zelfs al een datum geprikt. Wie wint de best of three?

Derde gevecht tussen McGregor en Poirier

In de UFC is het een reeks van drie gevechten aan het worden tussen Conor McGregor en Dustin Poirier. De twee hebben het al twee keer eerder tegen elkaar gevochten en allebei hebben ze één keer gewonnen. Het laatste gevecht is nog van vrij recent, namelijk 24 januari van dit jaar. Toen kwam Poirier als winnaar uit de strijd, maar dat was voor hem revanche. In september 2014 waren de rollen namelijk omgedraaid, toen McGregor won met een TKO. De stand is dus één tegen één, en aankomende zomer gaat de beslissing vallen in de trilogie.

MMA-slotgevecht in juli

De datum van het derde en waarschijnlijk laatste gevecht tussen McGregor en Poirier is 10 juli 2021 geworden. Ze zijn het main event van UFC 264 in Las Vegas. Er staat flink wat op het spel, want Poirier heeft speciaal voor dit gevecht het titelgevecht overgeslagen. Dit speciaal voor het prestigieuze en meer lucratieve gevecht met McGregor. Want los van dat hij het opneemt tegen één van de grootste MMA-vechters ooit, staat er meer op het spel. Zo kan hij namelijk twee van de drie wedstrijden winnen én heel veel geld binnenhalen. Gevechten met zulke grote namen gaan binnen de UFC namelijk om extreem veel geld.

Zelf hebben de beide vechtersbazen in ieder geval zin in het gevecht. Conor McGregor zou als favoriet in de ring verschijnen, maar gezien zijn laatste gevechten begint die voorspelling toch te wankelen. Na zijn derde comeback is het niet helemaal meer wat het geweest is. Hij is nu 32 jaar en wordt vier dagen na het gevecht met Poirier 33, hij hoopt dus om zichzelf een leuk cadeautje te kunnen geven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dustin Poirier (@dustinpoirier)