Hij had zijn afscheid al voor een derde keer aangekondigd, maar toch komt hij nu opnieuw terug. De comeback van Conor McGregor is misschien niet voor iedereen een verrassing, maar het gaat gebeuren. De Ier doet het nu alleen niet als MMA-vechter, maar als bokser. En dat is dan weer wel verrassend.

De derde comeback van Conor McGregor

Nadat Conor McGregor via Twitter liet weten dat hij zou stoppen, wist niet iedereen precies wat hij ermee aan moest. De keren daarvoor dat hij zei met pensioen te gaan, is hij toch teruggekomen. En dat gebeurt nu dus ook weer. Het enige verschil met de vorige keren is dat the Notorious dat ditmaal niet doet als MMA-vechter. Hij wil het namelijk proberen als bokser, en zijn eerste tegenstander wordt een grote uitdaging.

Boksen tegen Manny Pacquiao

De comeback van Conor McGregor is er eentje om van te smullen, want hij gaat vechten tegen Manny Pacquiao. Deze Filipijnse bokser is alweer 41 jaar, maar kan nog steeds vechten als een gek. Hij heeft al 71 wedstrijden gevochten en van die wedstrijden won hij er maar liefst 62. De Filipijn is wereldkampioen geworden in acht verschillende gewichtsklassen. Dat is een wereldprestatie die nog nooit eerder geleverd is. Conor McGregor moet wel weten waar hij aan begint, want de twee vechters vallen onder hetzelfde management. Voor allebei is het laatste gevecht lang geleden, want ook voor Pacquiao is het laatste gevecht nog in 2019 geweest.

Spanning voor beide partijen

Het is voor zowel the Notorious als de Filipijnse bokser een wedstrijd waar veel omheen draait. Om te beginnen is het de comeback van Conor McGregor, die veel aandacht, energie en heisa met zich mee brengt. Aan de andere kant is het voor Manny Pacquiao niet het eerste wat er speelt in zijn hoofd. Hij is tegenwoordig namelijk ook senator op de Filipijnen, en is druk bezig met de strijd tegen het coronavirus in zijn land. Dan zou je denken dat vechten tegen McGregor een volledige randzaak is, en daarom praat hij er nog niet veel over. We weten dan ook nog niet precies wanneer de twee het tegen elkaar gaan opnemen.