Ook al leefde hij slechts 42 jaren op deze aardbodem, Elvis Presley had een jaloersmakende Cadillac collectie. De Rock & Roll-zanger had maar liefst 200 exemplaren in bezit. Eén van die 200 parels wordt binnenkort geveild. Deze wíl je toch hebben?

Elvis Presley heeft een voorliefde voor Cadillac

Met meerdere nummer 1-hits en unieke manier van schrijven was zijn liefde voor muziek wel duidelijk. Maar wat veel mensen niet weten is dat Elvis Presley geen genoeg kon krijgen van Cadillacs. En dan hebben we het vooral over die traditionele, langwerpige wagens die je in films altijd op en neer ziet springen. Een bijzondere Cadillac uit de collectie van Elvis Presley wordt dit weekend geveild. Doe een goed bod en wie weet is-ie van jou!

Cadillac Elvis Presley geveild

Cadillac Fleetwood Brougham uit 1975

Het gaat hier om de voormalige Cadillac Fleetwood Brougham van Elvis Presley. De wagen heeft een opvallende kleur geel. Het is overigens de enige auto die Presley ooit zelf op zijn naam heeft gehad. De vrijgevige zanger gaf namelijk merendeel van zijn collectie weg aan kennissen en collega’s. Ook dit model bleef niet lang in het bezit van ‘The The King of Rock and Roll’. In 1976 gaf Elvis Presley deze wagen cadeau aan zijn arts. Dat maakt ‘m echter niet minder speciaal.

Een speciale auto

Helemaal perfect is de Cadillac van Elvis Presley natuurlijk niet meer na al die jaren, maar het draait natuurlijk om de ‘legacy’ van Presley die schuilt in deze klassieker. Onder de motorkap ligt nog altijd de originele 8,2-liter V-8 met 190 pk en 360 Nm koppel. Aangezien de auto al bijna vijf decennia meegaat, is het onbekend in welke staat het motorblok zich verkeert, terwijl er slechts omgerekend 2.776 kilometer mee is gereden. De klassieke auto heeft ook maar vier eigenaren gehad. De dokter aan wie Presley de auto gaf, verkocht hem in 1985 aan de huidige eigenaar, die hem jaren later zou verkopen, alvorens hem weer terug te kopen. Wie weet ben jij wel de volgende eigenaar.

Cadillac Elvis Presley geveild

De klassieker kan binnenkort van jou zijn

Op zaterdag 15 januari gaat de Cadillac van Elvis Presley onder de hamer. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op 33.000 euro. Heb jij hier wel meer voor over? Doe dan een bod op de veilingsite van Car & Classic.