Onlangs verscheen de eerste trailer van Elvis Presley: The Searcher. De tweedelige HBO docu gaat in op het leven van het muzikale icoon. De documentaire belichaamd Elvis vanaf zijn kindertijd tot de Jungle Room opnamesessies in 1976.

The King of Rock and Roll

Elvis Presley, voor velen bekend als The King of Rock and Roll, haalde zijn muzikale invloeden onder andere van de toenmalige rhythm and blues, pop- en countrymuziek en de gospelmuziek die hij in de kerk hoorde.

Tegen 1956 was hij een internationale sensatie. Met zijn sound, stijl en diverse muzikale invloeden daagde hij de sociale en raciale barrières uit en luidde daarmee een heel nieuw tijdperk van muziek en cultuur in. Met de documentaire Elvis Presley: The Searcher gaan we terug in de tijd en zien we het verhaal achter deze iconische artiest.

Jungle Room

De documentaire eindigt in The Jungle Room. Dit was een kamer in Graceland waar Elvis Presley zich terugtrok wanneer hij alleen wilde zijn. In deze in Hawaïaans ingerichte kamer heeft Elvis Presley zijn laatste twee opnamesessies in februari en oktober 1976 opgenomen. Nog geen tien maanden later kwam deze legendarische artiest te overlijden.