Is de toekomst dan eindelijk hier!? Op de CES 2021 laat het bedrijf ‘General Motors’ weten dat ze bezig zijn met de realisatie van een automatisch vliegende taxi. Ze kondigen aan dat we over een aantal jaar door automatische, futuristische cabines door de lucht worden vervoerd.

General Motors presenteert concept voor een vliegende taxi

Afgelopen week vond het tech-evenement CES 2021 plaats. Op dit evenement presenteren grote techfabrikanten hun plannen voor de komende jaren. General Motors kwam wel met een heel opmerkelijk concept. Zij presenteerden namelijk de ‘Cadillac eVTOL’ vliegende taxi. Met dit toestel willen ze de vervoersmiddelen een nieuwe generatie geven, maar dan in de lucht.

cadillac vliegende taxi van general motors

Nog meer verrassingen

Naast de vliegende taxi, presenteerde het bedrijf ook de eerste een persoonlijk vliegtuig. In dit vliegtuigje kun je jezelf snel van de ene naar de andere plek vervoeren. Door de vier propeller motors kun je snel en gemakkelijk opstijgen en landen. Door de propellers lijkt het voertuig ook wat meer op een helikopter dan op een vliegtuig. Het vervoersmiddel kan snelheden tot 90 kilometer per uur bereiken. Wie weet zien we elkaar binnenkort wel van dak naar dak vliegen en zijn we binnen no-time (letterlijk) op het werk.

cadillac vliegende taxi van general motors

Leuke plannen natuurlijk, maar we weten niet hoe ver General Motors is met de realisatie van de vliegende taxi en het persoonlijke vliegtuigje. Ze zijn wel de pioniers in deze branche dus we kunnen in de toekomst van hen als eerst iets in de richting van een vliegende auto of taxi verwachten. Maar wanneer dat is, laten we nog even in het midden. Het kan goed nog tien jaar duren voordat we als passagier bij een vliegende taxi instappen. Maar hé, we hebben in ieder geval iets waar we naar uit kunnen kijken. Hoe vet zou het zijn als we met zijn allen door de lucht kunnen vliegen!?