In de maand oktober kunnen we genieten van een nieuwe Netflix film, genaamd Cadaver. Nou ja, genieten is misschien niet het beste woord om de serie te beschrijven. De kans is namelijk groot dat we vooral zullen gruwelen van de film.

Nieuwe horrorfilm op Netflix: Cadaver

Cadaver speelt zich af in een post-apocalyptische samenleving. We volgen een stel dat samen met hun dochtertje probeert te overleven in barre omstandigheden, waar eten schaars is. Een manier van leven die vooral op over-leven lijkt en waar geen ruimte is voor vermaak. Dat verandert wanneer er een mysterieuze voorstelling arriveert en de familie, samen met anderen, wordt uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen. Die voorstelling wordt gehouden in een groot hotel.

Cadaver

In de film verdwijnt al gauw het besef tussen wat echt en nep is

Door eng-uitziende maskers te dragen, onderscheiden de gasten zich van de acteurs van de voorstelling. Alles lijkt onderdeel uit te maken van de voorstelling, maar de lijn tussen wat echt en nep is vervaagt al gauw. Wanneer hun dochtertje verdwijnt, blijkt dat het zomaar eens kan zijn dat ze niet langer toeschouwers zijn maar juist onderdeel zijn geworden van een bizarre situatie. Kortom: Cadaver lijkt een film te worden die de kijkers constant op het verkeerde been zet en de onzekerheid tot het einde in stand houdt.

Meer horrorfilms op Netflix

Cadaver is een de eerste Noorweegse Netflix Original en staat op de planning voor 22 oktober. Aangezien Halloween op zaterdag 31 oktober valt kan dit zomaar eens de perfecte film zijn voor een griezelavond op de bank. Ben jij tot die tijd op zoek naar een spannende film, dan zijn er al genoeg opties te vinden. Zo zit de nieuwe zombiefilm Alone er ook aan te komen. Op Netflix is de freaky film The Platform ook al te zien (op eigen risico).