The Platform is de nieuwe horrorfilm op Netflix die je niet moet kijken als je een zwakke maag hebt of net aan het snacken bent. Misschien heb je hem al gezien of er in elk geval over gehoord. Mocht dit niet zo zijn, check dan vooral wat de film zo luguber maakt en wat de reacties zijn.

Vraatzuchtige gevangenen in The Platform

Mocht je nog een film zoeken om via Netflix Party met je vrienden te kijken, kies dan voor The Platform. In de film staat een verticale gevangenis centraal. Gevangenen worden per duo verdeeld over de verdiepingen van het platform. Elke cel heeft een groot gat in het midden, waardoorheen elke dag een gigantisch buffet van boven naar beneden wordt afgedaald. Indien iedereen precies eet wat hij of zij nodig heeft, is er dagelijks genoeg om alle gevangenen van eten te voorzien. Niets aan de hand, zou je denken. Maar in The Platform blijkt het al gauw niet zo rooskleurig als je zou denken.

The Platform

Eten of gegeten worden

Gevangenen op hoge verdiepingen kunnen hun honger en hebzucht niet weerstaan en eten zich dan dus ook helemaal vol. Het gevolg hiervan is dat er naarmate het plateau afdaalt steeds minder overblijft voor de andere gevangenen. Die zijn afgerekend op het vermoorden én opeten van elkaar. En dat een maand lang, want pas na een maand worden de gevangenen weer opnieuw ingedeeld in verdiepingen. Goreng, hoofdpersoon in The Platform, probeert zijn lot en die van zijn medegevangenen te veranderen. Hij doet een poging om te ontsnappen, met gevaar voor eigen leven.

Goede recensies

Hebzucht, moord en kannibalisme. We zeiden het al: deze film is niet voor watjes. Toch wordt de film positief ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft The Platform een 7.45 als gemiddeld cijfer, gebaseerd op 51 recensies van filmrecensenten. De film wordt geprezen om de politieke symboliek, het concept, plotwendingen en de grove scènes. Reden om de film een kans te geven. De film is op Netflix te zien.