Wij houden van sneeuw! Misschien dat niet iedereen hier op zit te wachten, maar het is een kans om van witte ijskristallen te genieten. We kunnen altijd nog toeleven naar de zomer. Voor wie echt geen fan is van de kou is binnen blijven (en genieten van de ijskoude serie Frontier) natuurlijk ook een optie. Wie wel tijd heeft, en niet bang is voor koude vingers: hier zijn vijf sneeuw gerelateerde Bucket List items die je naast het sneeuwballen gooien bij de volgende sneeuwbui kan wegstrepen.

1. Daag je vrienden uit voor een sneeuwpop bouwwedstrijd

Sneeuwpoppen raken nooit uit de mode. Nu zijn jij en je vrienden misschien niet in staat om morgen op dezelfde locatie te zijn en waarschijnlijk al helemaal niet op het zelfde moment. Dat betekent niet dat je niet elkaar kan uitdagen een sneeuwpop te maken. Gooi al je vrienden in één whatsapp-groep en daag elkaar voor de dag uit om een foto te plaatsen van de mooiste sneeuwpop die je kan maken. Klein, groot, één die op zijn hoofd staat of een ieniemienie exemplaar, laat je fantasie vrij bij deze bouwwedstrijd der titanen.

Sneeuwpret Bucketlist gewoonvoorhem 1

2. Maak chocolademelk voor je collega’s op werk

Chocolademelk is het hele jaar door lekker, maar als het sneeuwt is er niets beters. Nu zitten de meesten van ons morgen waarschijnlijk op kantoor. Geen reden om niet alsnog van een goed mok chocolademelk te genieten. Verras je collega’s in de pauze met slagroom bedekt lekkers. Die ‘werknemer van de maand’ zit daarna in je broekzak.

Sneeuwpret Bucketlist gewoonvoorhem 4

3. Wees een echte Picasso met “gouden sneeuw”

Een ongerept sneeuwlandschap is als een blanco canvas voor de echte kunstenaar. Laat de innerlijke Picasso in je los en gebruik je natuurlijke vloeistoffen om iets moois te creëren. Maak een kunstwerk, laat je naam achter of vereeuwig de eerste letters van jou en je geliefde voor de tijd dat er sneeuw ligt. Om echt op te vallen kun je dit alles natuurlijk ook combineren met andere kleuren/vloeistoffen! Dus wees creatief zoals de sneeuwvirtuozen in deze video:

4. Houd een wedstrijd sleeën met vuilniszak

Laten we eerlijk zijn: niet veel van ons hebben tegenwoordig nog een slee in huis. Toch kan je een slee wedstrijd houden met je vrienden, familie en collega’s. Met plastic zak onder je billen roets je namelijk ook snel van een heuvel. Zoek een goede helling, neem plaats op een vuilniszak naar keuze (één van dik plastic is wel handig) en racen maar.

Sneeuwpret Bucketlist gewoonvoorhem 6

5. Eindig de dag rond een groot vuurkorf

Hoe fijn is het om een dag in de sneeuw af te sluiten met je vrienden rond een vuurkorf? Dat is heel fijn. Als het je lukt: tover ergens een vuurkorf vandaan en sluit samen de sneeuwpret af.

Sneeuwpret Bucketlist gewoonvoorhem 8

Fotografie: unsplash