Het zal maar je hobby zijn om luxe en bijzondere wagens te tunen. Dan hebben we het niet over het simpele werk van het vervangen van een uitlaat, maar het meer serieuze werk om een bestaand model te voorzien van een indrukwekkend(er) aantal pk’s. Als dat je passie is, dan wordt het heel lastig om van een Mercedes-AMG G63 af te blijven. De wagen is en blijft een geliefd object om je creativiteit op los te laten. Dat is dan ook precies hetgeen de jongens van Brabus deden, met verbluffend resultaat overigens.

Mercedes-AMG G63

Al het om bekende tuners gaat, dan staat Brabus wel in de top drie. Eerder maakten de heren al furore met hun werk aan andere G63 AMG projecten en recentelijk verbaasden ze vriend en vijand met de indrukwekkende Brabus G 800 Adventure XLP. Kortom, de heren hebben het een en ander in huis en dat laten ze maar al te graag zien.

brabus-800-black-gold-edition-1 brabus-800-black-gold-edition-2

BRABUS 800 Black and Gold Edition

De Duitsers hebben als eerste de body aangepakt. De BRABUS 800 Black and Gold Edition heeft een widebody gekregen waardoor de wagen nog meer indruk maakt. Het maakt het geheel zo’n 10 centimeter breder en de mooie zwarte kleur wordt afgemaakt met de opvallende gouden accenten. Op vallende onderdelen zoals de remklauwen, emblemen en logo’s zijn uitgevoerd in goud. Dat geldt ook voor de indrukwekkende Monoblock Platinum Edition velgen van 21 inch.

brabus-800-black-gold-edition-3 brabus-800-black-gold-edition-4

Lekker dikke 305/35 banden

Mocht je het willen weten: de banden zijn van het type R23 Advan Sport high-performance (305/35). Andere opvallende zaken zijn de twee in goud uitgevoerde lamellen in de grille, naast de carbon fiber motorkap en de boven de voorruit geplaatste LED’s. Het zwart/goud thema aan de buitenzijde wordt naar doorgetrokken aan de binnenzijde waardoor een uniforme uitstraling ontstaat. Hier ontdekken we bijvoorbeeld gewatteerde lederen stoelen in een mooie bijpassende kleurstelling. Ook nu weer veel zwarte lederen elementen die het geheel samen met opvallende gouden accenten compleet maken en een stijlvolle look creëren.

brabus-800-black-gold-edition-6 brabus-800-black-gold-edition-5

800 pk

Uiteraard is het uiterlijke vertoon slechts één ding, echt veel harder gaat de wagen er niet door rijden. De updates, dat is waar het om gaat. Op dat punt stelt Brabus ook niet teleur. De heren hebben twee krachtige turbo’s geïnstalleerd en samen met enkele andere aanpassingen is produceert de BRABUS 800 Black and Gold Edition een nette 800 pk. Het koppel is met  1000 Nm al net zo indrukwekkend. Het zorgt ervoor dat de wagen heel eenvoudig in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten.