Als het om auto’s gaat, dan kunnen we nu al wel stellen dat 2020 wel een heel bijzonder jaar gaat worden. Zo zijn we nog maar net bekomen van het bericht dat Audi een heel erg vette R4 gaat lanceren en dat Volkswagen ons gaat verblijden met de Touareg R. Leuk natuurlijk, maar niet meer dan dat. De echte klapper komt namelijk van Brabus. Zij slaan de concurrentie om de oren met een hele dikke Brabus G 800 Adventure XLP.

Brabus terreinwagen

Natuurlijk is een Brabus niet het type wagen waar je mee naar je werk zult rijden, maar je kan er wel behoorlijk wat indruk mee maken. Dat zal ongetwijfeld het idee zijn geweest toen men de jongste telg aan het bedenken was. De Brabus G 800 Adventure XLP zal dan ook zonder meer een van de publiekstrekkers zijn op de autobeurs in Geneve.

brabus

Lekker: 800 pk

Afgezien van het feit dat je met recht jaloers kunt zijn op de jongens van Brabus die dergelijke wagens mogen ontwikkelen, dwingen ze wel respect af. Zo lijkt de jongste Brabus nog het meest op een mengeling van een 4×4 en 6×6 en is voorzien van de bekende en beruchte AMG 4.0 V8-motor. Dat is dus goed voor een hele nette 800 pk en een koppel van 1.000 Nm. Dat klinkt aardig, maar het wordt pas echt spannend als je weet dat je daarmee binnen 4.5 seconden op een snelheid van 100 km/u ziet. Lekker dus. Wat betreft de topsnelheid is het wellicht een tegenvaller, deze is namelijk begrensd op 210 kilometer per uur.

325/55 R22

Zoals gezegd valt het met die snelheid dus best wel mee, maar daar is een Brabus ook niet voor gemaakt. Wel om lekker mee te kunnen rijden en bij voorkeur op elke ondergrond. Dat gaat overigens helemaal goed komen. De XLP is namelijk voorzien van andere assen waardoor deze iets hoger staat dan je wellicht gewend bent. Dat betekent ook dat er is gekozen voor andere wielen. De Brabus G-klasse krijgt namelijk mooie indrukwekkende 22” velgen. Even een nieuw setje gaat kopen bij je lokale bandenboer kan een aardige kostenpost zijn, maar informeer alvast naar de voorraad 325/55 R22 banden.

brabus-g-800-adventure-xlp-2020-geneve-1000-020 brabus-g-800-adventure-xlp-2020-geneve-1000-011

Gegroeid

Behalve indrukwekkend kwa hoogte is de G-klasse ook in de lengte gegroeid. Naast de wielbasis die nu 50 centimeter langer is geworden, meet het gevaarte nu 5.31 meter. Kortom, wil je indruk maken, dan is de Brabus G 800 Adventure XLP wel de meest voor de hand liggende keuze. Indruk maken doet de XLKP ook met de laadbak, deze is voorzien van een roofrack met de verplichte schijnwerpers. Het laten landen van een helikopter-drone is dan ook kinderspel.

brabus

Geen low-budget wagen

Kortom, zoek je een wagen die echt volledig over-the-top is en waarmee je zeker opvalt, ren dan gerust naar je dealer. Vergeet niet om een zeer dik gevulde portemonnee mee te nemen voor de aanbetaling. Het prijskaartje vermeld namelijk het lieve sommetje van 575.630 euro. Daar komt overigens nog wel een flink bedrag aan BPM bij.