Gear

Bol.com verrast met topaanbieding: stoere E-bike in mountainbike-stijl

e-bike

Bol.com kennen we allemaal als het allereerste echte online warenhuis van Nederland. Zeg maar gerust, de Alibaba van de Lage Landen. Je kunt er alles kopen: van boeken tot vibrators en nu is men dus ook in die andere lucratieve markt gesprongen: de e-bikes. De elektrische tweewieler werd al eerder verkocht, maar nu gaan ze helemaal los met de SachsenRad E-Bike R6. Geen elektrische vintage racefiets, maar een volwaardige e-bike met de looks van een echte mountainbike.

SachsenRad E-Bike R6

Natuurlijk, de echte MTB-freaks zullen gaan klagen dat een elektrische uitvoering van een mountainbike, geen echte MTB is. Jammer voor hen, want de laatste ontdekking in de schappen van Bol.com doet ons hart in ieder geval sneller kloppen. Zeg nou zelf, wat is er mogelijk nog leuker dan in het weekend door het bos te crossen op je elektrische mountainbike? De kwaliteit van deze elektrische fiets is overigens een goed verkoopargument: de bike is namelijk ontworpen door een team dat al eerder de felbegeerde Red Dot Design Award won.

Coole elektrische mountainbike

In de basis is de SachsenRad E-Bike R6 een echte stadsfiets. Daarmee ga je het dus niet op de ruigere terreinen redden zou je denken. Niets is minder waar. De combinatie van een oer-sterke motor en heerlijk brede KENDA-banden zorgen ervoor dat je de baas bent op elk terrein, dus ook op de onverharde paden. Zo gebruik je de e-bike dus gewoon voor je dagelijkse ritten naar kantoor en je leef je jezelf ook in de weekenden helemaal uit op de tweewieler.

Specificaties van de e-bike

De SachsenRad E-Bike R6 is voorzien van een 240 W motor. De verschillende standen bieden je voldoende trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Het model wat Bol.com nu in de aanbieding heeft een 36V / 6.6A lithiumbatterij, goed voor actieradius van maximaal 70 kilometer. De mechanische Avid BB5 schijfremmen, het ergonomische Selle Royal-zadel, een heerlijk overzichtelijk bedieningsdisplay en een USB-poort maken de e-bike helemaal compleet. Over comfort heb je dus niks te klagen, bovendien is de elektrische fiets een lust voor het oog.

De gaat de e-bike kosten

Dan de belangrijkste vraag: ‘wat gaat me dat kosten’. Die prijs is misschien nog wel het meest verrassende aspect. Voor slechts 899 euro ben je de trotse bezitter van een gloednieuwe SachsenRad E-Bike R6. Ter vergelijking, de meest gangbare modellen met vergelijkbare eigenschappen kosten al snel 1000 euro of meer. Mocht de Sachsenrad niet helemaal jouw ding zijn, check dan de vetste e-bikes uit Amsterdam.

Bron: Bol.com