Bij velen heeft het eerste seizoen van Bodyguard een goede indruk achter gelaten. De Britse serie over een oorlogsveteraan met PTSS die beveiliger van een minister wordt, krijgt op IMDb dan ook een 8,2. Maar wanneer kunnen we Bodyguard seizoen 2 nou verwachten?

Politieke thriller

Bodyguard draait om David Budd. Budd wordt gespeeld door Richard Madden, die momenteel in Elton John-film Rocketman te zien is. David Budd is een Schotse veteraan die in het verleden uitgezonden is naar Afghanistan. Helemaal in de koude kleren is het hem niet gaan zitten, want hij kampt nu met PTSS. Bovendien heeft hij een onvermogen ontwikkeld mensen in bestuurlijke of leidinggevende functies te vertrouwen. Ondanks dat alles wordt hij toch de beveiliger van de Minister van Binnenlandse Zaken. Bodyguard seizoen 2 is zonder Madden natuurlijk ondenkbaar.

Bodyguard seizoen 2

David Budd

Julia Montague (Keeley Hawes) is de Minister van Binnenlandse Zaken. Hoewel haar politieke lijn regelrecht ingaat tegen Davids opvattingen, wordt hij toch haar persoonlijke beveiliger. Seizoen één gaat over een complot dat tegen haar opgezet wordt. Om de zaken nog eens moeilijker te maken, duiken Budd en Montague ook nog weleens samen het bed in. Bodyguard is een serie die niet bang is onderwerpen als terrorisme aan te snijden. De serie met goede kijkcijfers heeft een score van 94% op Rotten Tomatoes. Alle reden dus voor de BBC om geen moment te twijfelen over Bodyguard seizoen 2, zou je denken.

Bodyguard seizoen 2

Bodyguard seizoen 2

Tot op heden is er nog weinig concreets bekend over de voortzetting van de serie. Toch is seizoen twee van Bodyguard zeker niet uitgesloten. Eerder had Richard Madden, die een Golden Globe voor zijn rol in de serie won, al aangegeven open te staan voor een vervolg. Ook regisseur Jed Mercurio klinkt redelijk hoopvol. Hij kon toen hem gevraagd werd naar een tweede seizoen op een filmfestival in Canada nog niets concreets loslaten. Wel zei hij dat de gesprekken met de BBC inmiddels in volle gang zijn. Het moet wel heel raar lopen wil Bodyguard seizoen 2 niet een feit worden. Wij houden de vingers in ieder geval gekruist.

Behoefte aan meer Britse politieke intrige? Houd deze spannende film over corrupte overheden in de gaten.