Mocht jij een beetje genoeg hebben van al die actiefilms op Netflix, dan is het wellicht helemaal geen slecht plan om deze film in je agenda te omcirkelen. Als je een diepgaandere film wilt zien over waargebeurde verhalen met betrekking tot politieke corruptie, dan is Official Secrets de film voor jou.

Official Secrets

Politiek en corruptie het lijkt haast hand in hand te gaan met alle taferelen die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen. Die ‘incidenten’ worden dan vaak omschreven als ongelukjes en worden al gauw in een doofpot gestopt. In ieder geval zal de film Official Secrets er niet omheen draaien. De film gaat het over het waargebeurde verhaal van Katherine Gu, klokkenluidster van de notoire Britse geheime dienst GCHQ. Zij laat in het jaar 2003 een geheime memo van de Amerikaanse NSA lekken. In deze memo wordt voorgesteld dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk extra druk zullen uitoefenen op de twijfelende staten in de VN Veiligheidsraad. Dit alles zodat zij zouden stemmen vóór de aanstaande invasie van Irak. Ze wordt ontdekt en belandt zo op alle voorpagina’s. Door al die aandacht wordt ze het doelwit bij alle autoriteiten.

Check de trailer hieronder:

Cast

De politieke thriller Official Secrets beleefde zijn wereldpremière al op het Sundance Film Festival op 28 januari 2019. Naast een spannend en heftig verhaal beschikt de film ook over een heerlijke cast. De hoofdrol is weggelegd voor de altijd mooie Keira Knightley en er zijn andere grote rollen weggelegd voor Matt Smith, Matthew Goode, Adam Bakri en Ralph Fiennes. Gavin Hood is de man die deze film zal regiseren en ervoor zorgen dat het een waar succes wordt. Maar met nog nooit vertelde waargebeurde verhalen over politieke corruptie, dan moet dat toch sowieso wel goed komen? Mocht dit nou helemaal jouw ding zijn, dan kun je de film 26 september 2019 in de bioscoop zien.