Naast het bekijken van de strijd en alle ontwikkelingen in de Formule 1, is er nog een andere sport die we graag zien: motorrijden. De Moto GP staat altijd bol van spektakel. Dat het entertainmentgehalte daarbij niet altijd te maken heeft met de winst of de snelheid blijkt wel uit onderstaande compilatievideo. Vaak zijn het momenten van onoplettendheid die zorgen voor de meest komische taferelen. Mocht je denken dat het enkel de beginnende coureur overkomt, dan heb je het mis. Ook de meer ervaren mannen kan het overkomen.

Hilarische bloopers in de Moto GP

De ongewilde acties en regelrechte bloopers in de Moto GP zijn vaak spectaculairder dan wat we zien in de F1. Het voordeel van de motor is namelijk dat je op tijd van de machine kan springen om ernstig letsel te voorkomen. Zo staat bij de meeste fans de crash van Jack Miller tijdens de MotoGP Andalusian Grand Prix nog vers in het geheugen. De coureur die zichzelf nog steeds kansen toedicht op de titel vond overigens wel dat het de laatste keer moest zijn dat hij die fout maakte.

Andalusian GP

Het Andalusian GP is wel vaker het decor van vermakelijke bloopers. Dat hoeft niet altijd te maken te hebben met de race, ook daarbuiten gebeuren tal van interessante dingen. Zo kwam Celestino Vietti op 26 juli als derde over de streep. Tijd voor feest zou je denken, maar het verliep net iets anders dan gepland. Op het podium werd de flessen Prosecco geopend waarbij deze brak op de grond. Het gevolg: 22 hechtingen en een dag die de Italiaan nog lang bij zal blijven.