Black Mirror, wie kent de serie inmiddels niet? De serie laat ons kennis maken met hoe technologie ons leven kan verbeteren, maar weergeeft ondertussen ook de realiteit waar het allemaal mis kan gaan. En tja, dat ziet er niet fraai uit. De afleveringen zijn intens en vooral bizar. Het was even wachten, maar Black Mirror seizoen 5 zal volgende maand op Netflix verschijnen!

Black Mirror

Elke aflevering van Black Mirror vertelt een nieuw verhaal met andere acteurs die zich bevinden in een alternatieve realiteit. De serie richt zich vooral op de snelle technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden. Het is bedacht en geschreven door Charlie Brooker. De serie begon op Channel 4 en nadat de Britse omroep het project stopte is Netflix er mee verder gegaan. Black Mirror spreekt kijkers aan op hun collectieve onbehagen over technologie in de moderne wereld. Dit heeft een duidelijke stempel gedrukt op ons dagelijks bestaan: in elk huis, op elk bureau, in elke hand – een HD televisiescherm, een computermonitor, een smartphone – een ‘Black Mirror’ die de 21ste eeuw naar ons reflecteert.

Black Mirror seizoen 5

Black Mirror seizoen 5

Het vijfde seizoen alweer van deze hit-serie. Het heeft even mogen duren, maar 5 juni zal de datum zijn dat het seizoen op Netflix verschijnt. In dit seizoen kunnen we genieten van drie nieuwe verhalen en een cast waar we u tegen zeggen! In een van die verhalen zal Andrew Scott (Moriarty in Sherlock) een hoofdrol zal vertolken, maar er zijn ook hoofdrollen voor Miley Cyrus en Anthony Mackie. Anderen te zien zullen zijn: Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Damson Idris, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Angourie Rice, Madison Davenport en Ludi Lin.

Kan je niet wachten? Dan raden we het aan om de Black Mirror film Bandersnatch eens te kijken!