Deze kerst wordt het een stukje donkerder dan vorige jaren, want Netflix dropt eind december een nieuwe dosis Black Mirror! Een eerder uitgelekte agenda van Netflix wees uit dat Black Mirror terugkomt op 28 december.

Waar eerst werd gedacht dat het om Seizoen 5 zou gaan, heeft een Netflix-expert van de titelkaart afgelezen dat “Bandersnatch” een film is en geen aflevering. Hier is verder niks mis mee natuurlijk, aangezien het met een lengte van 90 minuten online zal gaan als het langste stuk van Netflix’ scifi-anthologieserie!

Black Mirror Bandersnatch Gewoonvoorhem

Black Mirror Bandersnatch

Er zijn nog weinig details over het plot van deze film. Er gaan geruchten dat het over een nooit uitgegeven game ‘Bandersnatch’ (1984) van Imagine Software gaat. Het productiebedrijf ging failliet voordat het de game kon lanceren. De game werd daarom later hernoemd en uitgebracht door Psygnosis als ‘Brataccas’. Hoewel dit niet bevestigt is klinkt het allemaal best wel logisch, want de setfoto’s in Engeland tonen replica-winkels uit de jaren ’80 van WH Smith, Wimpy, Pizza Hut en FADS

Brataccas

Omdat de game Brataccas wel is uitgegeven hebben we hier een korte samenvatting van Wikipedia die genoeg voeding geeft voor een futuristische Apocalypse: “De speler bestuurt Kyne, een genetische ingenieur die technologie heeft ontwikkeld om supermensen te creëren. De onderdrukkende regering krijgt hier weet van en probeert deze technologie in handen te krijgen, maar Kyne weigert te helpen. Als vergelding zet de overheid hem op de zwarte lijst wegens verraad, door hem neer te zetten als landverrader die zijn tech probeert te verkopen aan de onderwereld. Tegelijkertijd biedt de overheid in het geheim een ​​beloning aan iedereen in de onderwereld die Kyne aan hen overdraagt. Nu zowel de krachten van de wet als de wetteloosheid tegen hem zijn gericht, wordt Kyne gedwongen de aarde te ontvluchten.”