Die eerste vier seizoenen hebben vast een hoop slapeloze nachten, ongemakkelijke momenten en een hoop gedachten spinsels gekost, maar dat hadden we er massaal voorover. De populaire Netflix-serie werd in Nederland namelijk waanzinnig goed opgepakt en zorgde soms voor controversie. Met een nieuw seizoen en daarmee nieuwe gevoelige onderwerpen denkt Netflix jou nog een keer te binden.

Maandag maakte Netflix het nieuws bekend

Gisteren, maandag, maakte Netflix bekend dat de sciencefiction televisieserie die in 2011 voor het eerst live ging, er nog een seizoen aan vast plakt. Waar de eerste twee seizoenen allereerst te zien waren op het Britse Channel 4, werd er in het derde seizoen overgeschakeld naar Netflix. Inmiddels zijn alle seizoenen enkel nog te zien bij de populaire streamingdienst Netflix.

Elke aflevering van Black Mirror vertelt een nieuw verhaal met andere acteurs die zich bevinden in een alternatieve realiteit. De serie richt zich vooral op de snelle technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden.

Aangezien het meest recente seizoen op 1 januari eerder dit jaar uitkwam en opnieuw een succes bleek te zijn, hebben de producers dus groen licht gekregen voor een nieuw seizoen. Het is nog even afwachten op een releasedate en de hoeveelheid afleveringen die we mogen verwachten. Wij kijken uit naar Black Mirror seizoen 5, jij ook?