Entertainment

Netflix lanceert video met bizarre theorieën over La Casa de Papel seizoen 5

la casa de papel

Nu we nog moeten wachten op het vijfde seizoen van de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel, kunnen we voorlopig alleen nog speculeren. En dat gebeurt volop. Wat er in het vijfde seizoen gaat gebeuren, verklaringen van de afgelopen seizoen en een paar bizarre plottwists die kunnen gebeuren komen voorbij. Het is dan ook één van de meest populaire series van dit moment, dus er wordt  van gesmuld.

Filmpje vol met theorieën over La Casa de Papel

Dankzij het filmpje dat Netflix laatst op Youtube heeft gezet, is de inspiratie alleen nog maar toegenomen. Theorie na theorie wordt behandeld over hoe het verder gaat met onze overvallers in de rode overalls. Eerder hadden we al een feitje ontdekt dat zomaar eens meer betekenis kon hebben. Najwa Nimri, de actrice die Alicia Sierra speelt, zingt aan het einde van het vierde seizoen ‘Bella Ciao’. Wat dit zou kunnen betekenen, komt ook aan bod in het filmpje van Netflix. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Netflix deelt gedachten van fans

Veel van de theorieën die aan bod komen in het filmpje van Netflix over La Casa de Papel, komen van fans die erover hebben getweet. Omdat fans nou eenmaal heel erg lang over een serie na kunnen denken, komen hier de gekste gedachten naar boven. Toch blijkt overal misschien wel wat in te kunnen zitten, en is het verleidelijk om ook die theorie serieus te nemen. Zoals dat de reden dat Tokio de verteller is, komt doordat ze het later aan ‘iemand’ vertelt. Die persoon kan de zoon van Nairobi zijn, of de agent aan wie ze haar getuigenis doet.

Watch on YouTube

Wat is waarheid?

Ook denken fans na over de volgorde waarin de personages van de overval sterven. Is het toeval dat we in verschillende afleveringen van La Casa de Papel alleen bepaalde personages zien, die al zijn overleden in de serie? Op die manier kun je ook voorspellen wie de volgende zou zijn die het lootje legt. Toch zou je verwachten dat de makers van de serie zich daar niet zo makkelijk door zouden laten pakken.

Tenslotte wordt Tatiana niet buiten beschouwing gelaten, de echtgenote (en later weduwe) van Berlin. Krijgt zij nog een grotere rol in het verhaal en heeft zij een link met Sierra?

Het antwoord op al deze vragen krijgen we pas als het vijfde seizoen van La Casa de Papel op Netflix komt. Wanneer die precies komt, weten we nog niet. Maar als het aan ons ligt is het vandaag al.