Het einde van seizoen 4 van de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel laat de kijkers achter met een grote cliffhanger. Waar de eerste overval van de bende van de Professor na twee seizoenen was afgerond, kost de nieuwe overval zeker drie seizoenen. Aan het einde van het laatste seizoen is er een moment waarop je twijfelt of alles nog wel goed gaat eindigen. De theorie die hier nu over rondgaat zou een interessante wending bieden. Let op: als je niet tot en met seizoen 4 van de serie hebt gekeken kun je dat beter eerst doen voor je hierover leest.

Het einde van La Casa de Papel

Om het geheugen even op te frissen halen we het laatste beeld van seizoen vier er nog even bij: inspecteur Alicia Sierra heeft haar functie bij de politie moeten neerleggen. Nadat ze de schuld op zich heeft genomen voor het martelen van Río vertrok ze bij de politie en nam ze het heft in eigen hand. Op eigen kracht heeft ze de Professor gevonden en is ze binnengedrongen in zijn schuilplaats. Terwijl ze een pistool op hem richt scheldt ze hem uit. Met die beladen hijo de puta eindigt ook seizoen 4.

De theorie

Dit lijkt een uitzichtloze situatie voor de bende van La Casa de Papel, maar het hoeft niet zo somber in te zien. Sierra heeft namelijk ook veel verloren en wordt uitgekotst door zo’n beetje heel Spanje. Dit brengt haar in een eenzame situatie. Ze heeft niks meer te verliezen en staat aan de rand van de afgrond. Aan het einde van de aflevering horen we een vrouwenstem het liedje ‘Bella Ciao’ zingen, die we al eerder tegenkwamen in de serie.

la casa de papel

Oplettende fans hebben gehoord dat de vrouw die dit zingt, Najwa Nimri is. En laat dat nou ‘toevallig’ de vrouw zijn die Alicia Sierra speelt in La Casa de Papel. Ze is actrice én zangeres, maar dat vertellen ze er op dat moment niet bij in de aflevering. Nu zou dit een teken kunnen zijn dat Sierra zich bij de bende gaat voegen en zich tegen de politie keert. Is die zo gehate zwangere vrouw misschien toch zo slecht nog niet? We gaan het zien in seizoen 5. Bovendien gaat er ook nog die andere theorie over Alicia rond, die zou verklaren waarom ze nog wel eens een grote aanwinst kan zijn voor de bende.