Spanning, actie, een intense verhaallijn, ijzersterk acteerwerk en een hoop hijo de puta’s: La Casa de Papel in een notendop. Voor alle fans lijkt het al weer eeuwen geleden dat seizoen 4 online kwam op Netflix (dit is slechts 1 maandje terug) en is het wachten op seizoen 5 begonnen. Dit is wat we tot nu toe weten over La Casa de Papel seizoen 5

La Casa de Papel seizoen 5

Iedereen die seizoen vier heeft uitgekeken weet dat het verhaal niet klaar is. Sterker nog, we blijven met alleen maar meer vragen achter. Maar is er ook al echte concrete bevestiging vanuit Netflix dat dit vijfde seizoen er gaat komen? Daar kunnen we kort over zijn: nee, maar die gaat wel komen. Netflix heeft (net als de bendeleden) goud in handen en zou wel heel dom bezig zijn hier niet nog een seizoen van te profiteren. Alleen al in de maand april trok de serie wereldwijd 65 miljoen kijkers. Laat dat maar even op je inwerken.

La casa de papel seizoen 5

Waar gaat het nieuwe seizoen over?

Let op, dit kan spoilers bevatten

Seizoen 4 was een hele explosieve en kende een ongekende spanning. Waar alles in de eerste twee seizoenen redelijk volgens plan ging, leken de rollen in seizoen 4 compleet omgedraaid. De groep van El Professor verloor een geliefde, Nairobi, en de chaos in de bank werd groter en groter. Tegelijkertijd volgden we buiten de bank de ontsnapping van Lisboa en zagen we in de allerlaatste aflevering hoe El Professor onder schot gehouden werd door Alicia. Over haar bestaat overigens deze bizarre theorie die alles wel eens helemaal zou kunnen gaan veranderen.

Als we alle seizoenen globaal bekijken zien we dat er twee verschillende overvallen zijn gepleegd, die beiden uitgesmeerd zijn over twee seizoenen. Het is dan ook niet gek te denken dat La Casa de Papel seizoen 5 en een eventueel seizoen 6 weer een nieuwe overval, of in ieder geval een nieuw plan zullen vertellen. Hiervoor zullen natuurlijk eerst de losse eindjes (lees: gigantische cliffhanger) aan elkaar geknoopt moeten worden, maar de kans is groot dat La Casa de Papel seizoen 5 een nieuw avontuur voor ons in petto heeft.

 Wanneer kunnen we La Casa de Papel seizoen 5 verwachten?

Tussen seizoen 3 en 4 zat 9 maanden wachttijd voor de Netflix-kijkers. Deze twee seizoenen zijn waarschijnlijk in één periode opgenomen. Dit kan betekenen dat we nog even moeten wachten op La Casa de Papel seizoen 5, maar dat de kans groot is dat een eventueel seizoen 6 redelijk rap zal volgen.

Daarnaast is de globale crisis van dit moment een kleine rem op de hele productie. Netflix heeft sinds 15 maart alle Netflix Original-producties stilgelegd, iets wat dus ook betekent dat we langer zullen moeten wachten. Tot Netflix het officieel bevestigt blijft een goede schatting van release lastig. We doen er goed aan rekening te houden met het feit dat het nog wel even gaat duren voor we La Casa de Papel seizoen 5 kunnen bingen.