Heb je de eerste 5,5 seizoenen van Vikings al gezien? Dan weet je vast ook dat het laatste deel van Vikings seizoen 6 sinds kort te zien is. Hier komen uiteraard weer nieuwe verhaallijnen en karakters in voor. En één daarvan is wel heel opvallend. Let op: als je nog niet alles hebt gezien voor de laatste afleveringen van seizoen 6 kunnen hier spoilers in zitten!

Bijzonder personage in Vikings seizoen 6

Eerder in de serie, in seizoen 5, hebben we Freydis meegemaakt. Zij was de slavin die eerst zou worden geofferd, maar omdat Ivar verliefd op haar werd is dat niet gebeurd. Vervolgens hebben ze geen seks, maar drinkt Freydis zijn bloed en gaat ze naar bed met een slaaf. Het kind dat daaruit voorkomt laat Ivar sterven. Vervolgens wurgt Ivar Freydis ook nog eens, omdat ze aan hem toegeeft dat ze de koning wil verslaan.

Nu zou je denken dat het klaar is met de rol van Freydis en ze niet meer terugkomt. Maar dat klopt niet helemaal, want in Vikings seizoen 6 zien we dezelfde actrice van Freydis weer terug. Alicia Agenson, die haar speelde, krijgt in de nieuwe afleveringen namelijk de rol van Prinses Katia. Dat is een Russische monarch die Ivar flink in de war gaat brengen. Ze lijkt namelijk zó erg op Freydis, dat Ivar gaat denken dat het niet is gelukt om haar te vermoorden. Hoe ga je daarmee om, als je denkt dat iemand dood was maar die ineens als een ander persoon weer terugkeert?

Vikings seizoen 6 nu afkijken

Wil je het laatste deel van Vikings seizoen 6 nu al kijken, voor alles op Netflix staat? Dan kan dat. In andere landen kunnen fans de allerlaatste afleveringen al kijken via Amazon Prime, maar in Nederland nog niet. Wel kun je ze vinden via een andere route. Ze staan sinds deze week namelijk ook op Ziggo, waar je het dus af kunt kijken.