Er is vrij weinig dat ons zo kan verheugen als het vooruitzicht naar een goed glas whisky. Als liefhebbers van de dranksoort is het aan te raden om De ‘International Whiskey Competition’ in de gaten te houden. Hier is de beste whisky van 2020 benoemd. Dit is de best beoordeelde godendrank van dit jaar.

De beste whisky van 2020

Op zoek naar de áller beste soort whisky ga je niet zomaar. De ‘International Whisky Competition’ maakt er dan ook groot werk van. De verkiezing bestaat sinds 2010 en kiest ieder jaar de beste uit na een zorgvuldige selectie en beoordeling. Er zijn maar liefst 49 categorieën waarin whisky’s van over de gehele wereld worden beoordeeld. Een jury geeft gouden, zilveren en en bronzen medailles weg aan de toppers in elke categorie. Uit alle deelnemers is uiteindelijk de beste whisky van 2020 gekomen.

De absolute nummer één

Hoe de uiteindelijke winnaar bekend is geworden? Dat was door de scores die alle inzendingen inhaalde in de verschillende categorieën te combineren. Zo kon een totaal van 100 punten worden behaald. Het was uiteindelijk Dewar’s Double Double 32 Year Old die er met de eerste prijs vandoor ging. Deze fles wist een score van 96,4 punten te halen. Op de tweede plek staat de Ardberg Corryvreckan (96.1 pts) en op de derde plek de Ardberg Blaaack Committee Edition (94.2 pts).

beste whisky van 2020

Dewar’s Double Double 32 Year Old is dé fles om in huis te halen

De Dewar’s Double Double 32 Year Old is werd door de blender A.J Cameron geproduceerd. Om dit te kunnen doen werd gebruik gemaakt van verschillende vaten waarin de vloeistoffen en ingrediënten goed samenkwamen. Zo werd het in de laatste fase afgewerkt in PX Sherryvaten, waardoor de whisky een extra gerijpte smaak meegeeft. Ook zijn er duidelijke rooktinten te bespeuren bij de fles. De fles is – hoe kan het ook anders met iets van zulke kwaliteit- compleet uitverkocht. Voor $250 dollar zal de beste whisky van 2020 binnenkort weer te verkrijgen zijn.

Whisky-kenner in spé

Ben jij (nog) geen whisky-kenner? Begin dan met één van deze 5 flessen om langzamerhand wegwijs te worden in de wereld van de whisky. Indien je op een gegeven moment wél de volgende stap durft te maken, kun je altijd een kijkje nemen bij alle deelnemers aan de International Whisky Competition. Wie weet wat voor lekkere en interessante flessen je nog tegenkomt.