Goed, er kwamen misschien minder oorlogsfilms uit in 2020 dan we hadden gehoopt. Toch konden we rekenen op een paar echte parels. Dit zijn drie films binnen het oorlogsfilm-genre die dit jaar verschenen.

Oorlogsfilms in 2020

Goed nieuws, want veel oorlogsfilms staan op de planning voor het nieuwe jaar. Films als De Slag om de Schelde en de nieuwe Top Gun film kunnen we in 2021 verwachten. Er kwamen echter ook genoeg oorlogsfilms uit in 2020. Dit zijn er drie.

Greyhound

Tom Hanks stelt nooit teleur. Zo ook niet in Greyhound. Deze oorlogsfilm speelt zich af in 1942, hartje Tweede Wereldoorlog. Hanks speelt Ernest Krause, de commandant van een aantal Amerikaanse schepen. Die schepen worden al gauw aangevallen door een groep van snelle onderzeeërs, afkomstig van de Nazi’s. Ernest zal zijn bemanning koste wat het kost moeten beschermen, maar de Duitse dreiging neemt steeds meer toe. Wat ons betreft is Greyhound één van de vetste oorlogsfilms die in 2020 verscheen. Heb jij nog niets te doen, dan is dit een perfecte  aanrader voor een filmavond dus.

IMDb-score: 7.0

Da 5 Bloods

Da 5 Bloods maakte grote indruk dit jaar. Het is één van de oorlogsfilms die in 2020 verschenen die je nog lang bij blijft. De film gaat over vijf Afro-Amerikaanse soldaten die tijdens de Vietnamoorlog onderdeel uitmaken van een speciale divisie. Vooral hun leider is een sterke man en een echt voorbeeld voor de mannen. Wanneer hij tijdens de oorlog sterft, hakt dit er erg in bij de mannen. Na de Vietnamoorlog komen ze samen, worstelend met PTSS, om hun leider terug te vinden én een groot kapitaal dat nog steeds in Vietnam is begraven.

IMDb-score: 6.5

The Outpost

Onder andere Orlando Bloom en de zoon van Clint Eastwood spelen een rol in The Outpost. Het is één van de oorlogsfilms die in 2020 verschenen met een waargebeurd verhaal. Dat verhaal gaat over 53 Amerikaanse soldaten die naar Afghanistan worden gestuurd in 2009. Zij zullen een buitenpost gaan bemannen, die zich in een diepe nederzetting bevindt en is omringt met hoge heuvels. Hun missie is vooral goed contact aan gaan met de omgeving. Van het ene op het andere moment zitten ze echter als ratten in de val, wanneer ze vanuit elke heuvel worden aangevallen.

IMDb-score: 6.8