Food & Drinks

Liever geen bierbuik of manboobs? Dan zijn dit de beste alcoholische keuzes

bierbuik

We gaan je niet vertellen hoe gezond het is om geen bier of andere alcoholische dranken te nuttigen. Ook je wekelijkse stapavond met je vrienden willen we je niet ontnemen. Feit is wel dat je bierconsumptie een niet onaanzienlijke bijdrage levert aan de beroemde bierbuik. Als je daarnaast de sportschool liever links laat liggen, is dat een recept voor een extra vetlaag. Als je dan ook ontdekt dat je plotseling manboobs aan het ontwikkelen bent, is het tijd voor actie.

Bier als absolute dikmaker

Dat je aan kunt komen van bier is logisch. Je lichaam gaat gelijk aan de slag met het afbreken van de alcohol, waardoor calorieën van het bier (en overige versnaperingen) worden omgezet in vet. Het grote nadeel: dat vet hoopt zich bij voorkeur op in de buikregio. Dat is dus een probleem en gelukkig is er voor dat probleem een ideale oplossing: gewoon anders drinken. Onderstaande drankjes passen prima in een alcoholrijk dieet zonder dat je moet vrezen voor een ongewenste gewichtstoename.

Light bier

Light bier, we hebben het dan over alcoholarm bier, bevat weinig calorieën en weinig alcohol. Je slaat dus twee vliegen in een klap. Je wordt minder snel dronken en je komt niet aan. De ideale vervanger dus voor het echte bier. Dat de smaak mogelijk iets minder duidelijk is, nemen we maar voor lief.

Bubbels

Of je nou iets te proosten hebt of niet: bubbels zijn altijd een goed idee. In een glas champagne of prosecco zitten minder dan 80 kcal, waardoor het een prima keuze is. Misschien niet zo mannelijk als ene pitcher bier, maar he, er is altijd wel iets te bedenken om op te proosten en op deze manier doe je dat zonder dat je bierbuik in de weg zit.

Speciaalbier

Speciaalbier lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende tip, maar het werkt wel. Ook al bevat speciaal bier minstens zoveel calorieën, de snelheid waarmee je het naar binnen werkt, ligt beduidend lager. Per saldo drink je er dus minder van waardoor je gewichtstoename (en dus je bierbuik) beperkter blijft. Meer in de materie duiken? Lees hier alles over hoeveel calorieën speciaalbier bevat.

Bourbon

Biologisch gezien is bourbon niks anders dan gedestilleerd maïssap. Een groentesapje dus. Gooi er een ijsblokje bij en het aantal calorieën zakt behoorlijk naar beneden. Eigenlijk is het dus gewoon een caloriearm drankje. Daarnaast is het een goede om te onthouden dat in negen van de tien keer opgaat dat hoe helderder het drankje, hoe minder de calorieën.

Single-malt whisky

Met 120 calorieën is een malt whisky niet echt light te noemen. Waarom is het dan wel een waardig alternatief? Wel nu, de geur is vaak sterk genoeg om er niet te hoeven drinken, bovendien bevat geur geen calorieën. Kun je de verleiding echt niet weerstaan, dan is er nog niks aan de hand. Wil je namelijk echt genieten van je 12 jaar oude Highgland Malt Whisky, dan is de kans groot dat je er wel even mee bezig bent. Dat trage drinktempo verlaagt dus ook de inname van het aantal calorieën. Doen dus.