Dat voetbal een spel van geld is, was allang bekend. Sommige voetballers worden zelfs dik betaald om op de bank te zitten (zie Gareth Bale). Welke sterren verdienen eigenlijk het meest? Wij zetten de jaarlijkse salarissen van de 10 best betaalde voetballers ter wereld op een rijtje. Dat zijn bedragen waar je bang van wordt!

De tien best betaalde voetballers ter wereld

Het Spaanse medium Marca publiceerde onlangs een lijst met salarissen van de best betaalde voetballers per competitie. Zoals verwacht domineert Paris Saint-Germain de Franse Ligue 1 en bestaat bijna de volledige top 10 van de Duitse Bundesliga uit Bayern München-spelers. Wij hebben de best betaalde voetballers van alle Europese competities op een rijtje gezet. De duizelingwekkende salarissen van Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar en co. vind je hieronder.

10. Robert Lewandowski – €23.000.000

Misschien wel de beste spits ter wereld staat niet al te hoog in de lijst met best betaalde voetballers ter wereld. Voor zijn diensten als goaltjesdief strijkt de Poolse spits 23 miljoen euro per jaar op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9)

9. David De Gea – €23.300.000

De Spaanse goalie staat al sinds jaar en dag onder de lat bij het grote Manchester United. Nog steeds is De Gea een van de beste keepers ter wereld. Hij behoort ook tot de best betaalde voetballers ter wereld met een riant salaris van 23.3 miljoen euro. Niet slecht!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David De Gea (@d_degeaofficial)

8. Karim Benzema – €24.000.000

Als er één spits is die dit seizoen in vorm is, dan is het Karim Benzema wel. In de grote wedstrijden staat de Fransman op en neemt hij zijn ploeg Real Madrid bij de hand. Dat mag ook wel met een salaris van €24.000.000 per jaar. Het zal je verbazen dat Benzema nog niet eens de best betaalde voetballer van Real Madrid is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karim Benzema (@karimbenzema)

7. Kevin De Bruyne – €24.720.000

Kevin De Bruyne, misschien wel de beste middenvelder ter wereld. Hij is in ieder geval de best verdienende middenvelder ter wereld. De spelmaker van Manchester City behoort met een salaris van 24.7 miljoen euro per jaar zeker bij de best betaalde voetballers ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)

6. Kylian Mbappé – €26.400.000

Kylian Mbappé is ongetwijfeld de ‘next best’ in het mondiale voetbal. Paris Saint-Germain is maar al te bang dat hij de club gaat verlaten voor Real Madrid. Daarom belonen ze hem met een bizar salaris van 26.4 miljoen euro. Het zal niet lang duren voordat deze jongen de best betaalde voetballer ter wereld is. Voor nu bezit hij plek 6 in de lijst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

5. Eden Hazard – €30.000.000

Wie? Eden Hazard? Voetbalt hij nog? Jazeker, of nou ja voetballen. De flitsende Belg houdt de bank van Real Madrid warm. Daarvoor krijgt hij wel meer dan Karim Benzema, die elke week de held is van de club. Met een ongekend salaris van 30 miljoen euro per jaar behoort Eden Hazard nog steeds tot de best betaalde voetballers ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)

4. Cristiano Ronaldo – €31.560.000

Waar hij jarenlang de best betaalde voetballer ter wereld was, is Cristiano Ronaldo nu afgezakt naar plek vier. Toch is het niet helemaal duidelijk of dit nou zijn daadwerkelijke salaris is. De Portugees haalt namelijk tientallen miljoenen binnen aan reclamegeld en die cijfers kunnen nog altijd oplopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

3. Gareth Bale – €34.000.000

Als je dacht dat het niet gekker kon: Gareth Bale. De Welshman mag 34 miljoen euro per jaar bijschrijven voor het zitten op de bank! Niet heel gek dat Real Madrid zo snel mogelijk van hem af wilt, maar welke club wilt zo’n belachelijk salaris betalen. Wij snappen Bale wel! Hij behoort met dit salaris nog steeds tot de top van de best betaalde voetballers ter wereld. Lekker man!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

2. Lionel Messi – €40.500.000

Lionel Messi voerde in deze lijstjes altijd een strijd met Cristiano Ronaldo om wie de best betaalde voetballer ter wereld was. Op dit moment is geen van beide het. Toch mag Leo niet klagen met een absurd salaris van €40.500.000 bij PSG.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

1. Neymar – €48.996.000

Wie is er dan nog over? Neymar. Hij heeft het goed voor elkaar in Parijs. Samen met Lionel Messi en Kylian Mbappé steelt hij de show op het veld en in de lijst met best betaalde voetballers ter wereld. Wát een salaris zeg!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)