Entertainment

Dit zijn de 10 best betaalde modellen ter wereld

best betaalde modellen 2022

Dat een model aardig wat centen kan verdienen is geen geheim meer. Maar wie verdienen er eigenlijk het meeste poen? Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld in 2022.

Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld in 2022

Alle modellen doen hun uiterste best om een kledingstuk te mogen presenteren. Maar lang niet elk model weet een plek aan de top te bemachtigen. Deze best betaalde modellen ter wereld van 2022 zijn het gezicht van hoogwaardige modemerken en zijn inmiddels een begrip geworden.

10. Liu Wen (19 miljoen euro per jaar)

Liu Wen is een dame van vele primeurs. Zo was ze het eerste Oost-Aziatische model van Victoria Secrets, de eerste Chinese vrouw op de cover van de Amerikaanse Vogue en de eerste Aziatische ooit die de lijst met best betaalde supermodellen van Forbes haalde. Veder heeft Liu werk gedaan voor onder andere Oscar de la RentaDolce and Gabbana en Hugo Boss. Genoeg voor een plek #10 in het rijtje van best betaalde modellen in 2022.

View post on Instagram
 

9. Joan Smalls (19 miljoen euro per jaar)

Dit Puerto Ricaanse supermodel werd in 2012 verkozen tot beste model ter wereld door Models.com. Joan Smalls staat vooral bekend om haar werk bij Givenchy en als Victoria’s Secrets-lingeriemodel. Ze is sinds 2011 een gezicht van Estee Lauder en was de eerste Latina die Estée Lauder vertegenwoordigde.

View post on Instagram
 

8. Bella Hadid (19 miljoen euro per jaar)

Nummer #8 in het rijtje van best betaalde modellen in 2022 is Bella Hadid. Bella Hadid maakt continu indruk op de catwalk. Ze heeft van alles en nog wat gedaan, van ontelbare covers tot de grootste campagnes. Inmiddels heeft ze  56.6 miljoen volgers op Instagram. Deze ‘bella donna’ loopt voor modemerken in Parijs, New York en Milaan. De pas net 26-jarige vertegenwoordigt Dior en is een Tag Heuer-ambassadeur.

View post on Instagram
 

7. Gigi Hadid (20 miljoen euro per jaar)

Bella Hadid mag dan wel letterlijk ‘mooi’ als naam hebben. Maar haar oudere zus Gigi Hadid behoort ook gewoon tot het rijtje van de best betaalde modellen ter wereld. Gigi Hadid werd vooral bekend na haar debuut in de Top 50 Models ranking op Models.com. De British Fashion Council had haar in 2016 uitgeroepen tot International Model of the Year.

View post on Instagram
 

6. Adriana Lima (30 miljoen euro per jaar)

Nummer #7 in het rijtje van best betaalde modellen in 2022 is Adriana Lima. Adriana Lima is een Braziliaans model, vooral bekend als ‘Angel’ van Victoria’s Secret, een term die gebruikt wordt voor modellen die de lingerielijn van Victoria’s Secret helpen aanprijzen. Ook was zij van 2003 tot 2009 vertegenwoordigster van het merk Maybelline New York.

View post on Instagram
 

5. Cara Delevigne (30 miljoen euro per jaar)

Net als Adriana verdient Cara een indrukwekkende 30 miljoen dollar per jaar. Ze verscheen in shows voor grote modehuizen zoals Dolce en Gabbana, Burberry. Ook is Cara in 2012 en 2014 verkozen tot model van het jaar tijdens de British Fashion Awards.

View post on Instagram
 

4. Rosie Huntington-Whiteley (32 miljoen euro per jaar)

Sinds 2006 is Rosie één van de Victoria’s Secret-modellen. Verder deed ze ook modellenwerk voor onder meer Bloomingdale’s, DKNY, Shiatzy Chen, French Connection, Pepe Jeans en Ralph Lauren. In 2009 won ze op de Elle Style Awards de titel van Model of the Year. De in Engeland geboren schoonheid staat met haar verdiensten van zo’n 32 miljoen euro per jaar hoog in de top van de best betaalde modellen ter wereld in 2022.

View post on Instagram
 

3. Gisele Caroline Bündchen (35 miljoen euro per jaar)

Gisele Bündchen was het gezicht van meer dan twintig merken uit onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Mexico, Spanje, Turkije, Zuid-Korea, Duitsland en Zwitserland. Het Braziliaanse supermodel is één van de best betaalde modellen ter wereld in 2022.

View post on Instagram
 

 

2. Chrissy Teigen (39 miljoen euro)

Deze trotse moeder en vrouw slaagt er nog steeds in om tijd te vinden tussen het stichten van een prachtig gezin en een ​​zeer fatsoenlijk loon te verdienen als model. Daarnaast verdient ze natuurlijk ook nog wat extra money met haar gesponsorde posts op Instagram.

View post on Instagram
 

1. Kendall Jenner (40 miljoen dollar per jaar)

Kendall Jenner is natuurlijk bekend als één van de Kardashian-zussen. Kendall werd in 2018 al gekroond tot best betaalde model ter wereld en is voorlopig nog niet van plan om die titel aan iemand anders te gunnen. Met een loonstrookje van zo’n 40 miljoen dollar per jaar staat deze dame bovenaan het lijstje van de best betaalde modellen ter wereld in 2022.

View post on Instagram