Bentley staat er natuurlijk om bekend dat ze erg luxe, maar ook sportieve auto’s maken. Toch hebben ze dit keer een ‘klein’ schepje boven op de sportiviteit gedaan. De nieuwe Bentley Continental GT Speed is namelijk razendsnel, maar natuurlijk wel volgens de Bentley-standaarden.

Bentley Continental GT Speed

Het Continental model is tegenwoordig niet nieuws meer, ‘never change a winning team’ zeggen ze dan altijd, toch? Dit keer hebben ze het wederom voor elkaar gekregen om de al snelle Continental GT nog sneller te maken met de Speed uitvoering. De auto blijft voorzien van de 6.0-liter W12 motor met een twin-turbo systeem, maar nu hebben ze er toch net wat meer vermogen uit weten te persen.

Bentley Continental GT Speed

De Bentley Continental GT Speed is namelijk voorzien van 650 pk, die er voor zorgt dat de auto in 3.5 seconden naar de 100 km/uur schiet. Dat is 0.1 seconde sneller dan dat de standaard Continental GT het doet, maar de GT Speed uitvoering heeft wel een topsnelheid van 335. En dat allemaal door een 24 pk toename, dus het is misschien niet de snelste auto ter wereld, maar hij mag er zeker zijn.

Bentley Continental GT Speed

Sportievere afstelling

De Bentley Continental GT Speed is niet alleen aangepakt bij de motor, ook is de versnellingsbak met dubbele koppeling aangepakt zodat hij nog sneller zou reageren, zo wordt dit dus echt een stijlvol racemonster. Bij Bentley zeggen ze zelfs dat hij twee keer sneller schakelt dan de vorige versnellingsbak, prima performance dus voor een paar kleine aanpassingen.

Bentley Continental GT Speed

Qua uiterlijk verandert er niet heel erg veel, een paar kleine dingen zijn steviger gemaakt en het interieur is aangepast. Helaas geen digitaal multimediasysteem meer, maar drie analoge klokken in het midden van de auto. Het dashboard blijft wel digitaal. Natuurlijk is en blijft het een Bentley, dus de Continental GT Speed heeft weer een luxe, maar enigszins druk interieur. Overal vind je rode accenten die de auto sportiever moeten laten lijken, maar dat heeft deze bolide ook wel verdiend.