Tegenwoordig heerst er een race om de aller snelste auto te produceren, hierin zien we natuurlijk merken zoals Bugatti en Koenigsegg, maar nu komt er een nieuw bedrijf kijken en zij zijn nog ambitieuzer. Zij willen namelijk de snelste straatlegale auto ter wereld produceren.

Arrera Automobili

Ja, je leest de naam goed en waarschijnlijk zal het absoluut geen belletje doen rinkelen, maar dat is niet erg. Arrera Automobili is namelijk een ‘nieuw’ bedrijf dat zich wil gaan mengen in de autobranche. Arrera Automobili is namelijk van plan om de snelste straatlegale auto ter wereld te gaan bouwen, maar of dit gaat lukken is nog maar de vraag.

Ze waren eerst namelijk al bezig met een andere bolide; de Illyrian Pure Sport. Dit zou in eerste instantie al een super krachtige sportwagen worden met 850 pk, maar dit project hebben ze laten vallen. Behoorlijk zonde, want ze wisten al dat hij 0 naar 100 ging doen in 2.7 seconden en dat hij 375 km/u zou kunnen. Misschien ging de bouw niet zoals verwacht, maar nu storten ze zich in ieder geval op iets anders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arrera Automobili (@arreraautomobili)

De snelste straatlegale auto ter wereld

Aangezien ze het vorige project hebben stopgezet focussen ze zich nu op het maken van de snelste straatlegale auto ter wereld. Het Albanese autobedrijf gaat dus de strijd aan met gigantische bedrijven in de autowereld, nu maar hopen dat ze hun droom waar kunnen maken. Als deze droom, werkelijkheid wordt gaat het om de Arrera SD+. Een brute 7-liter V8 die de auto moet voorzien van 1800 pk! Als alles dan loopt zoals de bedoeling is, wordt het een straatlegale auto die een snelheid van 500 km/u kan bereiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arrera Automobili (@arreraautomobili)

Om dit te bereiken heb je wel iets meer nodig dan alleen maar brute kracht, zo heb je namelijk ook aerodynamica nodig, gelukkig is dat ook iets waar deze auto van voorzien is, want hij is er op gebouwd om snel te gaan. Althans, we zeggen wel gebouwd, maar het is voor nu nog een concept. Volgend jaar zou de auto onthuld moeten worden, maar tot die tijd kunnen we genieten van het unieke uiterlijk via digitale renders en de kracht van hedendaagse technologie.