Het was een hitfilm in Nederland. Dan hebben wij het over De Belofte van Pisa. Deze film is nu genomineerd voor een aantal Britse prijzen, waar wij als Nederlanders maar wat trots op kunnen zijn.

Voor welke prijzen is De Belofte van Pisa genomineerd?

De Nederlandse film De Belofte van Pisa is dus genomineerd voor een aantal Britse prijzen. Het is de verfilming van het boek van Mano Bouzamour en maakt op 27 januari kans op drie awards op het Breaking TV Film Festival in Londen. Super spannend dus.

Maar voor welke prijzen is de film nou precies genomineerd? De eerste nominatie is voor beste acteur. Shahine El-Hamus maakt kan om deze prijs te winnen. Ook hoofdrolspeelster Olivia Lonsdale is genomineerd voor beste actrice. Tot slot kan regisseur Norbert ter Hall kans maken op een prijs. Je raadt het al: categorie beste regisseur.

belofte van pisa

Waar gaat de Belofte van Pisa over?

In de film zien we de Marokkaanse Sam, die op de dag dat zijn oudere broer Mo wordt opgepakt door de politie, wordt toegelaten tot een prestigieuze muziekacademie. Sam leert zijn talent steeds meer te benutten en hij wordt verliefd op de prachtige Annelies. De hoofdrollen worden gespeeld door Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale en Yorick van Wageningen.

Al eerder viel De Belofte van Pisa in de prijzen. Zowel in ons eigen land als in het buitenland. Shahine El-Hamus won voor zijn rol het Gouden Kalf voor beste acteur. Ook won de muziek uit de film een Gouden Kalf.

En het goede nieuws van alles is; De Belofte van Pisa is gewoon op Netflix te bekijken. Bekijk hieronder vast de trailer:

Nederlandse films worden qua kwaliteit steeds beter. Dit zijn de tien Nederlandse films die je echt gezien moet hebben.