Geld is één van de dingen waar je nooit genoeg van kunt hebben. Als je dan lekker hebt kunnen cashen, dan is het vaak erg verleidelijk om het uit te geven aan dingen waar de gewone sterveling alleen maar van kan dromen. Een uitgebreide, jaloersmakende collectie wagens waar de luxe vanaf druipt. Mark Wahlberg kan erover mee praten. Hij is goed voor zo’n kleine 300 miljoen dollar en daar kan je dus aardig wat voor kopen.

Mark Wahlberg houdt van zeer exclusieve wagens

Mark Wahlberg is in veel opzichten een buitenbeentje geweest die vaak een hang had naar uitersten. Zo was hij op dertienjarige leeftijd al verslaafd aan cocaïne, verbleef hij enige tijd in de gevangenis vanwege een aanranding en heeft hij ook nog geprobeerd om door te breken als rapper en model. Pas toen hij begon te acteren kwam het grote geld in beeld. Dat laatste is niet onbelangrijk als je een vrij luxe smaak hebt wat betreft auto’s. Daar heeft hij er dus ook de nodige exemplaren van versleten.

Lamborghini Diablo VT Roadster (1999)

Misschien was dit niet de meest tot de verbeelding sprekende vierwieler, maar wie kan nu eigenlijk zeggen dat hij ooit een Diablo heeft gehad? Mark in ieder geval wel. Opvallend was de wagen in ieder geval wel en dat kwam niet alleen door de snelheid van bijna 320 km/u. Het afneembare dak was natuurlijk een unicum en wellicht ook de reden dat Wahlberg verliefd werd op deze bloedmooie wagen.

Mark Wahlberg

Cadillac Escalade (2010)

De Escalade ziet er misschien grof uit, maar laat je niet misleiden door het uiterlijk. De wagen is nog altijd extreem populair onder de echt rijken der aarde. Wahlberg is geen uitzondering en heeft van zijn Escalade een mobiel kantoor gemaakt, dankzij de inspanningen van West Coast Customs. Het voertuig beschikt nu over een speciaal passagierscompartiment, ergonomische verstelbare stoelen, een tv met satellietverbinding en LCD-schermen, intrekbare tafelbladen en getinte ramen.

Porsche Panamera (2011)

In 2001 ontmoette Wahlberg model Rhea Durham en van het een kwam het ander.  Twee jaar later begon het paar aan gezinsuitbreiding, maar van de aanschaf van een echte gezinsauto was geen sprake. De keuze viel op een Porsche Panamera, onder de liefhebbers van het merk niet echt het meest geliefde model. Het is meer een soort uitgerekte sportwagen waarbij de sportieve uitstraling ver weg is. Geen probleem voor Wahlberg als de wagen maar comfortabel genoeg is en dat was de Porsche dan ook wel.

Mark Wahlberg

Mercedes-Benz SLS AMG (2012)

Voor Mark Wahlberg echt doorbrak als acteur gooide hij het nog over een andere boeg. Hij was ooit rapper en dat deed hij niet onverdienstelijk. Ben je 40+ dan zal je ongetwijfeld Marky Mark and the Funky Bunch nog kennen. Dat was hem dus. Van zijn inkomsten als rapper kon hij aardig leven en dat bezorgde hem dus de Mercedes-Benz.

Mark Wahlber

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé (2014)

Wahlberg’s fascinatie voor alles wat met auto’s te maken heeft, heeft ertoe geleid dat hij in zijn tienerjaren een baan als automonteur kreeg. Daar verdien je natuurlijk geen vermogen mee, maar toen het geld echt begon te rollen kon hij wel een serieuze wagen aanschaffen. Deze Rolls-Royce Phantom kostte in ieder geval een klein vermogen: 340.000 Britse pond. Die prijs is overigens geheel terecht als je weet dat de wagen door het autoblad Autocar werd omschreven als ‘één van de mooiste auto’s ooit.’

Mark Wahlberg

Toyota Sienna (2015)

De Lamborghini Diablo waar we het eerst over hadden, mag misschien indrukwekkend zijn, toch heeft Wahlberg ook ‘normale’ vierwielers. De  Toyota Sienna is dan weer een wagen van een heel andere klasse. Zijn versie is niet zonder charme. De gezinswagen van de Wahlbergjes is voorzien van  zwarte wielen met chromen accenten, getinte ramen en een DirecTV-systeem om de kinderen te vermaken. Tijdens een optreden in de show van Ellen Degeneres onthulde Wahlberg dat de wagen bekend staat als de Mintmobile, vanwege de eindeloze voorraden Life Saver Mints.

Mark Wahlberg

En dat zijn niet de enige wagens die Mark Wahlberg in zijn garage heeft staan. Zo zijn de Bentley Azure T, Rolls Royce Cullinan en Mercedes-AMG One ook drie dikke bolides waarin Mark Wahlberg regelmatig een ritje maakt.

Wat. Een. Auto’s.