Cars & Bikes

In deze ‘degelijke wagen’ rijdt Johan Derksen van Grolloo naar Hilversum

johan derksen auto

Johan Derksen heeft altijd zijn woordje wel klaarliggen en houd absoluut geen hand voor de mond. De oude bromsnor rijdt in ieder geval in een hele dikke wagen naar de studio. Dit is de auto waarin Johan Derksen dag in, dag uit veel kilometers maakt vanuit Grolloo.

Johan Derksen heeft ‘veilige en degelijke’ auto

Tegenover ‘Bij Broekhuis Magazine’ vertelt Johan Derksen alles over zijn nieuwe auto: “Ik moet je eerlijk bekennen, ik heb er bar weinig verstand van. Voorheen reed ik Land Rover, maar sinds ik naar Drenthe ben verhuisd zit er geen dealer meer in de buurt. Ik weiger om een eind te rijden voor onderhoud, daarom ben ik verder gaan oriënteren. Ik wilde een veilige en degelijke auto, want ik zit veel op de weg. Dit bracht mij bij Volvo.”

Watch on YouTube

Volvo XC90 mét schuifdak voor sigarenrook

Eén onderdeel kon absoluut niet missen aan de auto van Johan Derksen: een schuifdak: “Dat vind ik belangrijk, want ik rook sigaar in de auto. Een beetje extra ventilatie kan dus geen kwaad. Zeker als je ook nog met drie rokende muzikanten onderweg bent tijdens een theatertour. Dit is exact de reden waarom ik mijn vorige Volvo XC90, zonder schuifdak, heb ingeruild op een nieuwe.”

Wilfred Genee als raadgever

Johan bivakkeert dus dagelijks in een keurige Volvo XC90. Hij liet zich adviseren door zijn collega aan tafel: Wilfred Genee (lees hier alles over het vermogen van Wilfred Genee): “Hij had destijds goede contacten met Volvo Nederland. Dat uitzoeken heeft hij dus goed gedaan, op het schuifdak na dus. Volvo sprak mij aan omdat ik graag hoog wilde zitten en veiligheid belangrijk vind. Je wordt toch wat ouder en dan kan een beetje extra blik om je lijf geen kwaad. Bovendien heb ik ooit ergens gelezen dat de Volvo een veilige auto is.” Hoewel Wilfred Johan een Volvo adviseerde, is de auto van Wilfred Genee toch van een ander merk dan de Zweedse autofabrikant.

‘Voor die prijs zal het wel goed zijn…’

Ook over het prijskaartje van zijn auto is Johan Derksen niet geheimzinnig: “Hij heeft 105.000 euro gekost, dus het zal wel een goede zijn… Verder hecht ik waarde aan comfort en kwaliteit, zonder dikdoenerij”, vertelt Johan Derksen. “In mijn kringen tel je pas me als je in een patserbak rijdt, maar daar houd ik absoluut niet van. Ik heb lang haar, dus als je dan in zo’n auto gaat zitten maak je al gauw een verkeerde indruk. Kruip je met mijn kapsel achter het stuur van een Volvo, dan word je eerder gezien als een kunstenaar – en dat is prima.”

Eén ding is in elk geval zeker: de Volvo misstaat niet op het oprit van de villa van Johan Derksen.