Cars & Bikes

Auto beruchte dictator gaat voor schijntje onder de hamer

Auto Nicolae Ceausescu

Altijd al willen rijden in de auto van een beruchte dictator? Dat kan! Een Renault Fuego GTS van de voormalige Roemeense dictator Nicolae Ceausescu wordt binnenkort geveild.

Auto van Nicolae Ceausescu gaat onder de hamer

Wagens van beroemdheden of beruchte personen gaan vaak voor miljoen onder de hamer. Neem bijvoorbeeld de Aston Martin van James Bond of de iconische raceauto van Jan Lammers. Voor deze Renault van de voormalige dictator Nicolae Ceausescu hoef je slechts een schijntje neer te leggen. Op 19 mei wordt de Renault geveild bij de Roemeense veilingsite Artmark, mocht je interesse hebben in de bolide.

Huwelijkscadeau voor dochter

De auto is door de dictator Nicolae Ceausescu en zijn vrouw cadeau gedaan aan hun dochter Zoia voor haar huwelijk in 1983. De bolide werd in beslag genomen na de Roemeense revolutie van 1989. Daarna keerde deze Renault Fuego GTS terug naar Zoia in oktober 1996. Zij gebruikte de auto ‘slechts voor uitstapjes buiten Boekarest’, aldus de veilingsite Artmark. In de hoofdstad van Roemenië gebruikten de dochter van de dictator en haar man een Dacia 1310 om zich te verplaatsen.

Renault Fuego GTS wordt binnenkort geveild

De auto van Nicolae Ceausescu werd rechtstreeks bij de Renault-fabriek gekocht door de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Onder de motorkap ligt een 1.6 liter motor die 96 pk levert. Daarnaast beschikt de bolide over een automatische versnellingsbak en bruine bekleding. Er is niet veel bekend over de staat van de Fuego. Zo weten we bijvoorbeeld niks over de kilometerstand. Maar je hoeft naar alle waarschijnlijkheid ook niet een vermogen neer te leggen voor de Fuego GTS, aangezien de veiling start op slechts 500 euro. Mocht je interesse hebben in de wagen of wil je meer foto’s zien van de Renault Fuego GTS kun je een kijkje nemen op de site van Artmark.