Cars & Bikes

Bijna een miljoen voor een auto op Marktplaats? Dat is deze Mercedes SLR McLaren

mclaren mercedes

Heb je ooit gedacht dat je op Marktplaats de duurste auto ooit zou vinden? Wel, dat moment is aangebroken. Deze Mercedes SLR McLaren staat te koop voor bijna € 950.000. Inderdaad, je leest het goed, bijna een miljoen euro! Maar wat maakt deze auto nou zo speciaal dat de eigenaar denkt dat hij dit absurde bedrag waard is? Laten we erin duiken.

De koning van Marktplaats

De Mercedes SLR McLaren is sowieso al geen goedkope jongen. Normaal gesproken tik je voor een exemplaar al snel zo’n € 300.000 af. Maar deze specifieke SLR McLaren tilt het naar een heel ander niveau. Hij staat namelijk te koop voor een verbijsterende € 949.740. Waarom? Omdat het hier gaat om een zeldzame 722 S. Van dit model zijn er wereldwijd slechts 150 gemaakt. Dat verklaart een hoop, toch?

Een eerbetoon aan een legend

Deze bolide is een eerbetoon aan de legendarische Stirling Moss, een autocoureur die in 2020 op 90-jarige leeftijd overleed. Moss werd vier keer op rij tweede in het wereldkampioenschap Formule 1 tussen 1955 en 1958. Hij wordt gezien als de beste coureur die nooit wereldkampioen werd. (wat zowel tragisch als magisch is) Het nummer 722 verwijst naar zijn startnummer tijdens de Mille Miglia van 1955, waar hij om 07:22 uur vertrok en de race won.

Dus wat krijg je voor dat bijna miljoen? Nou, deze SLR 722 S beschikt over 650 pk, wat 24 pk meer is dan het standaard model. Daarnaast heeft hij een aangepast onderstel dat 10 mm dichter bij de grond ligt, grotere remmen voor extra stopkracht, en unieke carbon spoilers en diffusers. De donkergrijze veelspaaksvelgen maken het plaatje compleet. Dit alles draagt bij aan de hoge prijs van deze unieke auto.

Nog steeds geïnteresseerd?

Als je nog niet afgehaakt bent bij het zien van het prijskaartje, weet dan dat deze Mercedes SLR McLaren uit 2008 komt en slechts 24.875 kilometer op de teller heeft staan. Hij staat momenteel te koop op Marktplaats, aangeboden door Maasdijk Automotive.

Of je nu een autoliefhebber bent of gewoon droomt van een high-end sportwagen, dit is een advertentie die je niet snel vergeet. Het prijskaartje van bijna € 950.000 mag dan misschien een beetje overdreven lijken, maar voor een auto met zo’n geschiedenis en zeldzaamheid is het misschien wel een koopje.