Health

Massieve armen kweken met zo min mogelijk inspanning? Dat kan met deze workout

biceps workout

Wil je sterke armen hebben en toch niet te veel inspannen?  Met de juiste aanpak en de beste oefeningen, plus de juiste mentaliteit, zal deze workout je zeker de beste resultaten voor je armengeven.

Ultieme workout voor massieve armen

Met deze workout train je op de best mogelijke manier je armen. Allereerste plaats moet je je goed opwarmen om je voor te bereiden op het echte werk. Als je deze training eenmaal hebt gedaan, zal je je realiseren wat voor een heerlijke pump je hebt gecreëerd. Massieve armen kom er maar in!

Warming-up

Begin de workout voor je armen met triceps pushdowns. Belangrijk is om de oefening gecontroleerd te houden en de kabel niet met overmatige beweging naar beneden te trekken. Het stilhouden van je ellebogen zorgt namelijk voor de totale activering van de spier.

Watch on YouTube

Triceps overhead extension

De triceps overhead extensions is een uitstekend onderdeel van een goede workout voor je armen. Met deze oefening kun je jouw triceps volledig isoleren en ga je gauw merken dar de triceps stukken sterker worden, mits de oefening goed wordt uitgevoerd. Probeer 2-3 sets te doen van 12 reps. Bekijk hieronder hoe je de oefening op de goede manier uitvoert:

Watch on YouTube

EZ Bar Skull Crushers

In het Nederlands de ‘schedelbreker’ is één van de meest stimulerende oefeningen voor de hele triceps. Probeer te voorkomen dat je je ellebogen te veel beweegt en probeer ze tijdens de hele beweging even breed uit elkaar te houden. Doe dit 2-3 sets van 12 reps. Hieronder zie je een video met tips voor de juiste uitvoering:

Watch on YouTube

Single arm DB Preacher Curl

De eenarmige dumbbell preacher curl is een oefening binnen deze ultieme workout voor je armen die zich richt op het opbouwen van de biceps, met name de biceps ‘piek’. Het voordeel van de single arm is dat je je één arm tegelijk traint, daardoor kan de andere kant niet compenseren. Doe ook deze oefening 2-3 sets van 12 reps.

Watch on YouTube

Machine preacher curls

Of je nu een ervaren fitnessfanaat bent of een beginnende lifter, met machine preacher curls train je voor grotere biceps. Probeer 2-3 sets te doen van 12 reps van deze oefening. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe je de oefening goed uitvoert.

Watch on YouTube

Weighted dips

De dip is een oefening waarmee je de tricepts traint. Tijdens het uitvoeren van dips zet je daarnaast ook de spieren in je schouders, borst en buik aan het werk. Belangrijk is om de juiste techniek gebruiken bij de dips. Bekijk de video hieronder voor de juiste techniek en begin in de sportschool met 2-3 sets van 12 reps.

Watch on YouTube

Battle ropes

Sluit je workout af met een ronde battle ropes. Dit doe je om de spieren harder te laten verzuren dan zure melk en wat intensiteit toe te voegen voor je de sessie beëindigt. Battle ropes is een heel goede manier om kracht en conditie op te bouwen en biedt uitdaging zodra je vermoeid begint te raken.

Watch on YouTube

Nog genoeg tijd voor een andere workout? Met deze tien oefeningen pak je je manboobs écht goed aan.