Alhoewel een prima inkomen een goede voorwaarde is voor een aangenaam leven, heeft het ook zijn nadelen. Eten bijvoorbeeld. In de huidige maatschappij draait het vooral om gemak en lijkt het gezondheidsaspect minder belangrijk te zijn. Het gevolg is dat we ons vol kunnen stoppen met vooral lekker eten. Dat lijkt onschuldig, maar de gevolgen stapelen zich langzaam op. Toch komt het moment steeds dichterbij dat we met onze neus op de feiten worden gedrukt. Vorming van een paar manboobs om maar een voorbeeld te noemen.

Manboobs verdwijnen als sneeuw voor de zon

Een van de minder aangename gevolgen van een goed leven waarin vooral lekker eten centraal staat zijn de manboobs. Die ongewenste vetophopingen gaan niet vanzelf weg en met een dieet gaat je slechts een beperkt effect bereiken. Hoog tijd om het anders aan te pakken en resoluut een einde te maken aan die ongewenste vervormingen. Met de volgende oefeningen gaan je de strijd aan tegen die manboobs en wordt je per saldo nog een stuk gespierder.

Push-up

Een echt brede borstkas krijg je natuurlijk door de juiste spiergroepen te trainen. In dat geval is de klassieke push-up de beste keuze. Met deze oefening train je nagenoeg al je borstspieren. Bovendien ben je niet langer afhankelijk van de sportschool, maar kun je het ook gewoon lekker thuis doen. Ideaal om die manboobs te bestreiden.

Bankdrukken

Een aloude klassieker die niet mag ontbreken in het rijtje van oefeningen om manboobs te bestrijden. Push jezelf tot het uiterste en laat je borstspieren groeien als nooit tevoren.

Dumbell flys

Ook voor de dumbell-fly heb je niet veel nodig, een fitnessbank en wat dumbell en je kan aan de slag! Gebruik bij voorkeur verschillende gewichten en bouw het langzaam op. Let op de juiste houding en binnen een paar maanden zie al indrukwekkende resultaten.

Dumbell bench press

De dumbell bench press is eigenlijk een leuke variatie op de klasieke bench press. Het grote voordeel is de extra vrijheid waardoor je oefeningen een stuk effectiever zijn. We hoeven je niet te vertellen dat de resultaten je zullen verbazen in positieve zin. Voeg deze oefening aan je schema toe en voor je het weet ben je van je manboobs af.

Svend press

Heb je net iets meer nodig dan een standaard oefening? In dat geval is de Svend press de oefening waar je naar op zoek was. Met een paar schijven – of desnoods een paar dumbells – kun je al aan de slag gaan, bovendien hoef je er niet voor naar de sportschool. Deze oefening geeft extra druk op de borstspieren zodat je deze optimaal activeert. Let op de juiste houding voor een optimaal resultaat.

Low to high cable chest fly

Het is misschien niet de meest populaire oefening, maar als je beschikt over voldoende doorzettingsvermogen is dit dé oefening voor een indrukwekkende borstkast. De pomp is aanwezig na een aantal setjes van deze oefening.

Dumbell T push-up

Variatie is belangrijk, vooral als je thuis aan de slag gaat met je dagelijkse oefeningen. Heb je moeite om gemotiveerd te blijven, gebruik dan zeker deze oefening. De dumbell T push-up is een variatie op een normale push-up, maar wel met extra aandacht voor je borstspieren. Zo maken je manboobs plaats voor een gespierde borstkas.

Diamond push-up

Bij het trainen van de borstspieren gaat het er om dat je de juiste spieren aanspreekt. Daar heb je geen dure apparaten voor nodig, met slim zijn kom je ook een heel eind. Bij de diamond push-up ga je het jezelf net iets moeilijker maken door de positie van je handen te gebruiken. Zet ze iets dichter bij elkaar zodat je de spanning op je borstspieren maximaliseert. Het resultaat zal je verbazen!

Narrow grip bench press

Bankdrukken is nog altijd de beste manier om je borstspieren effectief te trainen. Daarbij is het belangrijk om voldoende motivatie te hebben en te houden. De narrow grip bench press is zo’n variatie die het net iets spannender maakt. Door je handen dicht bij elkaar te plaatsen bouw je extra druk op waardoor je de borstspieren nog beter kan trainen.

Cable chest fly

De dumbell fly en de cable chest fly zijn prima oefeningen als je echt werk wil maken van je wens om een gespierde borstkast te krijgen. Het verschil is dat je met de cable chest Ffy een constante spanning op je borstspieren houdt. De oefening wordt dan een stuk zwaarder en je ziet eerder resultaat. Zeg maar dag tegen die manboobs!