We kunnen ons voorstellen dat je als 16-jarige niet vrolijk wordt van een baantje als productiemedewerkster in een fabriek. De hele dag appelflappen inpakken tegen een minimumloon is waarschijnlijk geen droombaan. Dat moet ongeveer de gedachtegang zijn geweest van de tweeling Esther en Anne Vedder uit Nijkerk. Wat doe je dan? Dan begin je gewoon een bedrijf en je bouwt dat uit tot miljoenenonderneming. Kijk, zo kan het dus ook. Met andere woorden, tijd om kennis te maken met de ‘Twins of Gold’ Esther en Anne Vedder.

Anne en Esther Vedder: Twins of Gold

Het bovenstaande is zo ongeveer het verhaal van de tweeling die momenteel hard bezig zijn om BN’ers te worden. Voor Videoland was hun bijzondere levensverhaal reden om er een miniserie van drie afleveringen aan te wijden. Voor de tweeling zelf is dat ook een goede manier om zichzelf nog eens duidelijk in de spotlights te zetten en zo nog bekender te worden. En passant verdienen de dames een nog beter belegde boterham en gaan de zaken best lekker.

Hardwerkende tweeling

De tijd van het inpakken van appelflappen ligt gelukkig achter Twins of Gold Anne en Esther Vedder, maar het geld verdienen is er niet minder op geworden. De aantrekkelijke zusjes zijn inmiddels dertigers en staan bekend als de ‘Vedderzussen’. Dat is het gevolg van hun bedrijf, Vedder & Vedder waar ze sieraden mee aan de vrouw brengen. Powergirls dus, en ook het personeelsbestand is louter gevuld met vrouwen. Kortom, ze staan hun mannetje.

Videoland maakt serie

Het succes van de dames is Videoland dus niet ontgaan en dus kunnen we meegenieten van de verrichtingen van het leuke stel. Dat vinden de dames zelf helemaal niet erg. “Zo kunnen we andere vrouwen motiveren om ook zelf aan de slag te gaan”, aldus Twins of Gold Anne en Esther Vedder. Het is overigens niet de eerste keer dat de zussen te maken krijgen met het fenomeen televisie. Eerder had ook SBS6 belangstelling voor de vrouwen achter het bedrijf.

Waarde van geld

De twee meiden zijn typische Hollandse dames die zich niet gek laten maken door geld en roem. In de supermarkt letten ze nog altijd op de prijzen, bovendien doen ze nagenoeg alles samen. Zo kozen ze er niet voor om in Amsterdam twee aparte kamers te huren, maar delen ze gewoon dezelfde woonruimte. Kortom, de dames hebben de juiste opvoeding genoten en kennen de waarde van geld. Het feit dat ze juist nu zo succesvol zijn geworden heeft dat niet veranderd.

Sterren dragen sieraden van de Twins of Gold

De grote vraag is natuurlijk hoe twee ogenschijnlijk normale Hollandse meiden er in slaagden om een miljoenenbedrijf uit de grond te stampen. Dat heeft niets te maken met slim inkopen of een fors marketing budget. De Twins of Gold Anne en Esther Vedder pakten het anders aan en gebruikten influencers om hun producten onder de aandacht te brengen. Zo draagt niemand minder dan Chantal Janzen hun sieraden, net als Sylvie Meis overigens en deden ze onlangs nog een fotoshoot met niemand minder dan Rita Ora.