Eerder deze maand werd hij al gespot op een jacht in Amsterdam. Nu heeft een autobedrijf in Zoetermeer bevestigd dat internetsensatie Andrew Tate nog steeds verblijft in ons kikkerlandje. En wel met een reden… Andrew Tate laat zijn auto upgraden.

Andrew Tate in Nederland

Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen op social media, de geliefde Bugatti Chiron Pur Sport van Andrew Tate. Zo’n rijtuig moet je natuurlijk wel de liefde en aandacht geven dat het verdient. Daar is de Amerikaan het helemaal mee eens. Zo bracht Andrew Tate zijn Bugatti Chiron Pur Sport naar autobedrijf Brian’s Custom Audio uit, jawel, Nederland. Zoals de naam al een beetje verklapt is Brian’s bedrijf uit Zoetermeer gespecialiseerd in het aanleggen van muziekinstallaties in allerlei soorten auto’s, jachten en huizen.

Brian heeft van Tate de volledige vrijheid gekregen om te doen wat volgens hem het beste is. ‘Dat is top, want dan kan ik echt mijn ei kwijt”, vertelt Brian.”Ik ga niet zomaar iets doen waar ik zelf iet achter sta. Dus ik behandel elk project alsof van mijzelf is en dan inderdaad kijken naar wat het hoogst haalbare is.”

De auto van Andrew Tate

Dat Andrew Tate een liefde voor auto’s heeft is geen geheim meer. Met het vermogen van Andrew Tate kan hij zoveel geld uitgeven aan auto’s als hij maar wilt. Zo heeft hij al meer dan tien wagens voor zijn huis staan. Toch hoor je Tate het meest over zijn geliefde Bugatti Chiron Pur Sport praten. Met een topsnelheid van 350 kilometer per uur is de bolide de langzaamste Bugatti sinds het jaar 2000. Maar dat is niet per se iets slechts, de enorm hoge snelheid van de vorige modellen is nooit zonder gevolgen geweest. Vorige modellen waren namelijk geen echte sportwagens. De oorzaak hiervan is dat de banden, onderstelgeometrie en aerodynamica volledig in dienst stonden voor maximale stabiliteit.

Dat is met de Bugatti Chiron Pur Sport allemaal anders. Zo is deze bolide beter opgewassen tegen zijdelinkse krachten. De lagere top van de Chiron Pur Sport maakt het mogelijk om een lichtere velgset te gebruiken waardoor de auto gewicht bespaart. Ook de Titanium remblokhouders en lichtere schijven zorgen voor minder gewicht. Verder is de geometrie volledig aangepast waardoor hogere bochtsnelheden behaald kunnen worden. De motor levert zo’n 1500 pk en 1600 Nm koppel. Ten slotte zijn de zeven versnellingen van de bolide vijftien procent dichter op elkaar gezet vergeleken met andere modellen. Resultaat: een 0-200 sprint in zes seconden.

Wat is de auto van Andrew Tate waard?

Er zijn zestig exemplaren van de Bugatti Chiron Pur Sport gemaakt, ieder met een startprijs van 3,5 miljoen. Andrew Tate zelf verklaard dat de Bugati met zijn specificaties hem in totaal zo’n 4,5 miljoen heeft gekost. Daar moet trouwens nog het bonnetje van de nieuwe muziekinstallatie bijgerekend worden…