Zo zwart als de nacht is deze nieuwe BMW. Er is geen enkele auto in de wereld die zwarter is dan de BMW X6 Vantablack. BMW kennende streven ze altijd naar net dat beetje extra met hun bolides, waardoor we dromen van wagens zoals deze. En dat is ze nu helemaal gelukt, want wie zou nou niet in deze schitterende puurzwarte BMW X6 willen rijden? Wij wel in ieder geval!

BMW X6 Vantablack

BMW heeft de krachten gebundeld met Surrey NanoSystems om deze VBX6 Vantablack op de wereld te zetten. Zij zijn tevens ook de uitvinders van de Vantablack-technologie, waardoor je een bolide zo zwart als de nacht kan maken. Als we BMW dan ook mogen geloven is er nog geen enkele bolide of voertuig in de wereld die beschikt over deze Vantablack VBx2-lak.

Allerzwartste BMW ooit 3 Allerzwartste BMW ooit 5

Zo zwart als de nacht

De lak heeft slechts zo’n één procent halfronde reflectie, waardoor er slechts een minimale reflectie vanuit elke hoek is te zien. De coating van deze bolide is ontwikkeld voor architecturale en wetenschappelijke toepassingen, maar op een dikke wagen als deze ziet het er ook meer dan heerlijk uit. We moeten Surry NanoSystems ook meteen groot gelijk geven dat de Vantablack als tweedimensionaal wordt beschouwd. Neem maar een kijkje voor jezelf, want alles wat onder VBx2 zit verliest gewoon direct zijn driedimensionale uiterlijk.

Allerzwartste BMW ooit 2 Allerzwartste BMW ooit 1

Oorsprokelijk voor ruimtevaarttoepassingen

Kleuren hebben natuurlijk veel toepassingen en kunnen handig worden ingezet voor diverse doeleinden. Je kent het principe wel een zwart shirt trekt de warmte aan en zal dus heet aan voelen als je het een tijdje in de zon hebt, terwijl dit bij een wit shirt weer precies het tegenovergestelde is. De Vantablack die letterlijk als het zwartste zwart wordt gezien werd daarom ook oorspronkelijk gemaakt en gebruikt voor ruimtevaarttoepassingen. Elk licht dat VBx2 raakt wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte.

Allerzwartste BMW ooit