Sports

Verlaat Alistair Overeem GLORY? Prijzengeld grootste vechtsportorganisatie ter wereld lonkt

Alistair Overeem ONE GLORY

Alistair Overeem is door kickboksorganisatie GLORY geschorst voor twaalf maanden én uit de top 10 rankings gehaald. Een hard gelag voor de MMA-vechter en kickbokser. Al zet dit wellicht de deur open voor een overstap naar vechtsportorganisatie ONE Championship, waar Alistair Overeem naar verluidt al mee heeft geflirt.

Alistair Overeem geschorts door GLORY

Hoewel Alistair Overeem in oktober 2022 als winnaar uit de ring stapte na een gevecht met Badr Hari, is deze uitslag nu ongeldig verklaard. GLORY schorst The Reem voor twaalf maanden, haalt hem uit de top 10 van de rankings én hij moet volgens Vechtsportinfo een deel van het Badr Hari versus Alistair Overeem prijzengeld inleveren. Deze drastische maatregelen zijn genomen, nadat er een verboden middel in zijn lichaam is gevonden. De zwaargewicht vechter was na een positieve A-staal al tijdelijk op non-actief gesteld, maar na een positieve B-staal is deze schorsing nu definitief van aard.

Kansen verkeken bij GLORY?

Met de definitieve schorsing lonken er komend jaar geen gevechten voor het 42-jarige zwaargewicht. En dat terwijl Overeem het na zijn overwinning op Badr Hari nog had voorzien op een titelgevecht met Rico Verhoeven. De grote vraag is dan ook of het huwelijk tussen Overeem en GLORY stand blijft houden. Overeem is, voor een vechtsporter, al aardig op leeftijd. De tijd begint dus te tikken als ‘ie letterlijk en figuurlijk nog een slag in de ring of octagon wil slaan.

Lonkt prijzengeld van ONE Championship voor Alistair Overeem?

Vechtsportinfo meldde in januari al dat Alistair Overeem contact zou hebben gezocht met ONE Championship, de grootste vechtsportorganisatie ter wereld. The Reem zou naar verluidt hebben geïnformeerd naar deelname aan de Muay Thai Openweight Grand Prix. Die geruchtenmolen draaide op nog vollere toeren toen Chatri Sityodtong, de grote baas van ONE Championship, Overeem opnam in een promotiebericht, waarin hij vroeg wie fans graag in het zestienman toernooi zouden willen zien. Opvallend daaraan is dat de 42-jarige Nederlander de enige vechter op de afbeelding is die op dit moment geen contract heeft bij ONE Championship.

De huidige schorsing zet de deur voor een overstap naar ONE Championship wellicht verder open. Mocht het zover komen én Alistair Overeem stapt als winnaar uit de ring, gaat hij met 1 miljoen dollar aan prijzengeld naar huis.

View post on Instagram
 

Het enige obstakel is nog wel zijn lopende contract bij GLORY. Ondanks de schorsing heeft hij een zogeheten multi-fight deal met de kickboksorganisatie. De teller staat momenteel nog slechts op één gevecht, en die is inmiddels ongeldig verklaard. De tijd zal uitwijzen hoe dit verhaal gaat aflopen.