Sports

Zoveel geld kunnen Alistair Overeem en Badr Hari bij elkaar boksen

Alistair Overeem tegen Badr Hari

Dit weekend is het weer tijd voor een goed potje knokken. Badr Hari neemt het op tegen Alistair Overeem in Glory Collision 4. Maar wat verdienen de twee legendes eigenlijk aan deze partij?

Trilogie Badr Hari vs Alistair Overeem

Dit weekend staat er een groot gevecht op de planning. Op zaterdag 8 oktober neemt de 37-jarige Badr Hari het op tegen de 42-jarige Alistair Overeem. Na de afgelopen vijf wedstrijden verloren te hebben hoopt Badr met deze partij een flinke klapper te slaan. Dit gevecht is de perfecte manier om dat te doen, de twee heren hebben namelijk een groot verleden met elkaar. Het wordt dan ook de derde keer dat Badr en Alistair de ring delen.

In 2008 en 2009 stonden de heren namelijk ook al tegenover elkaar. In beiden van deze wedstrijden kwam het gevecht niet verder dan de eerste ronde. De tussenstand staat gelijk nadat beiden vechters elkaar in de eerste ronde KO sloegen. Er kan dus wel gezegd worden dat de knokpartij op 8 oktober de beslissende match gaat worden.

View post on Instagram
 

Alistair wil carrière legendarisch afsluiten

Niet alleen Badr wilt een klapper maken. Ook Alistair heeft grote plannen, hij maakte na tien jaar MMA de overstap naar Glory. Alistair heeft aangegeven dat zijn pensioen in zicht is. Maar een legendarische zege op Badr is voor hem niet genoeg. Overeem vertelde eerder dat hij zijn carrière wilt afsluiten met een partij tegen Rico Verhoeven. “Na Badr is Rico aan de beurt! We zijn met zijn drieën en doen deze dans”, vertelde Alistair eerder in een uitzending bij Humberto aan tafel.

Ook Rico Verhoeven, die het tijdens Hit It eerst gaat opnemen tegen Hesdy Gerges, toonde interesse met de vechtpartij tegen Alistair. Hij zal zelf ook aanwezig zijn tijdens het gevecht op 8 oktober, Rico zal als analist live zijn mening geven over de knokpartij. “Het maakt mij niet uit wie er gaat winnen, ik hoop dat de beste man wint”, verteld ‘The King Of Kickboxing’. “Ik heb er superveel zin in en ik hoop dat iedereen gaat kijken.” De kans is dus zeer groot dat de winnaar van komende zaterdag zich mag gaan voorbereiden voor een partij tegen de wereldkampioen.

View post on Instagram
 

Hoeveel verdienen Badr en Alistair aan het gevecht?

Voormalig kickbokser Remy Bonjasky gaf eerder al een kijkje in de keuken als het op prijzengeld van dergelijke bokswedstrijden aankomt. Remy deed uitspraken over de partij tussen Rico en Badr. Toen schatte Remy dat beide kemphanen minimaal 500.000 euro zouden overhouden aan de partij. Remy baseert dit bedrag op zijn eigen verleden als kickbokser, hij verdiende ongeveer een half miljoen bij het halen van een finale. “Ik ken de cijfers niet exact, maar als ze minder dan een half miljoen verdienen dan moeten ze een andere manager zoeken. Dan hebben ze het echt niet goed gedaan”, vertelde hij destijds. “En net als voetballers gaan ook vechters meer verdienen, dus waarschijnlijk krijgen ze wel meer.” Aangezien dit als een legendarisch gevecht wordt beschouwt en de winnaar zeer waarschijnlijk mag vechten voor de titel, kun je wel stellen dat deze schatting van minimaal vijf ton ook hier gerechtvaardigd is.

View post on Instagram