Wil je tegenwoordig nog voor je dertigste een leuk vermogen opgebouwd hebben, dan zijn je kansen vrij beperkt. Of je gaat je slag slaan met crypto’s of je bent zo slim dat je een waanzinnige uitvinding doet en je de rest van leven van de royalties kan genieten. Is dat niet het geval, dan is het te hopen dat je er net zo goed uitziet als de Amerikaanse influencer Alexa Collins. De Instagrammer had in 2014 al door dat ze het met haar looks behoorlijk ver kon gaan schoppen. Dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd.

Instagram als verdienmodel

Anno 2022 zijn het de supersterren van social media die een aardig vermogen weten binnen te harken. Geen ingewikkelde aandelenconstructies, maar gewoon je populariteit in cash laten uitbetalen. Voor Alexa Collins is dat haar verdienmodel en dat doet ze behoorlijk goed. Nu ze ruim 2,2 miljoen volgers heeft op Instagram is ze naar eigen zeggen al ‘binnen’. “Ik ben nu miljonair, ik verdiende mijn eerste 1 miljoen dollar vlak voordat ik een miljoen volgers had”, vertelt Alexa Collins. Tegenwoordig wordt haar vermogen geschat op een dikke 5 miljoen dollar. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het meest teleurstellende was het wellicht voor haar ouders toen ze op 21-jarige leeftijd vertelde dat ze geen zin meer had in school. Dat klinkt als een domme, puberale beslissing, maar het heeft inmiddels wel vruchten afgeworpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Collins (@alexacollins)

Alexa Collins is in ieder geval binnen

De in Miami woonachtige Alexa Collins kan inmiddels tevreden terugkijken op haar beslissing om haar opleiding te laten voor wat het was. Samen met haar vriend heeft ze inmiddels een prachtig huis gekocht. Met vier slaapkamers en een mooi zwembad in de tuin heeft ze het waarschijnlijk beter voor elkaar dan veel van haar leeftijdsgenoten. Overigens is ze niet vaak thuis, maar reist ze, net als haar collega-influencers de halve wereld af of is ze bezig om haar verzameling merkkleding flink uit te breiden. Louis Vuitton, Prada, Saint Laurent en Christian Dior zijn inmiddels de bekende merken voor haar en ook steden als Dubai en Rome zijn geen onbekend terrein meer voor haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Collins (@alexacollins)

Sinds 2014 al influencer

Al in 2014 zag Alexa Collins de voordelen van Instagram en sindsdien heeft ze haar activiteiten op het platform ook gezien als een vorm van werken. Die instelling heeft duidelijk succes opgeleverd en vormde de basis voor bekendheid. Nadat ze op 18-jarige leeftijd begon als model ging het helemaal hard. Zo kon ze dankzij haar bekendheid vrij snel samen gaan werken met grote merken en zag ze haar kansen liggen. Volgens haar kan iedereen dat: “Je hebt ongeveer 50.000 volgers nodig om geld te verdienen, dan word je een micro-influencer.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Collins (@alexacollins)

Bijna een echte baan

Alexa Collins begon met een kleine fanbase en wist al snel dat ze die fans aan zich kon binden door elke dag iets te posten. Haar dag begon al vroeg, om 07.30 uur, en stond volledig in het teken van social media. Eerst in de ochtend de berichten van haar volgers beantwoorden en in de middag aan de slag gaan om nieuwe content te bedenken. Voor de goede orde: dat betekent dus shoppen en foto’s maken voor bekende merken. Die bewerkte ze thuis en ging het vervolgens posten. Kortom, influencer zijn is eigenlijk net als een gewone baan.