Gear

Aldi verkoopt vandaag een gaminglaptop voor een prikkie

gaminglaptop

Wanneer je Aldi hoort denk je misschien aan de middelbare school pauzes waarin je goedkope frikandelbroodjes en een blikje energy haalde tijdens een tussenuur. Aan een gaminglaptop met uitstekende features daarentegen niet zo snel. Toch is dat waarmee de budgetsupermarkt ons vandaag verrast. In de schappen ligt vandaag een gaminglaptop voor een prikkie.

Aldi, de kerstman voor de gamers

Aldi heeft vandaag een wel héél aantrekkelijke aanbieding in de schappen liggen. Een heuse gaminglaptop, met een heerlijke specificatielijst voor maar 1.000 euro!

Oké, toegegeven, dat zijn niet de bedragen die je normaal gesproken op je bonnetje ziet staan na een bezoekje aan de Aldi. Maar als we even op een rijtje zetten wat je er precies voor krijgt, dan zul je zien dat het een bizar goede aanbieding is.

Een gaminglaptop in de supermarktschappen

De Medion Erazer P15805 ligt vandaag in de schappen bij de Aldi. Wat maakt het zo’n goede deal, horen we je denken. Het zit hem in de specificaties van het apparaat en het enorm gunstige prijskaartje wat daar dankzij de Aldi aan hangt. De gaminglaptop van Medion heeft een snelle processor, maar liefst 16 gigabyte geheugen en een 512 GB snelle ssd. Klinkt goed he? Tel daar nog even de Nvidia GeForce GTX 1660 Ti videokaart met 6 GB geheugen bij op, en het is ineens heel duidelijk dat je je veters kunt gaan strikken voor een bezoekje aan de Aldi.

Hoe voordelig is voordelig?

Om je een beetje inzicht te geven in hoe voordelig deze deal nu precies is kun je kijken naar andere laptops met soortgelijke specificaties en de bijbehorende prijzen. Op dit moment is er slechts één apparaat met dezelfde prijs. Dit is de Lenovo Legion en deze heeft dezelfde videokaart (dat is toch wel het pronkstuk van de laptop) en dezelfde prijs. Wat betreft opslag legt deze Lenovo het met 256 GB opslag af tegen de Medion met 512 GB aan ruimte. Ook het werkgeheugen ligt bij de gaminglaptop van de Aldi dubbel zo hoog. Daarnaast biedt hij ook meer aansluitmogelijkheden dan de Lenovo en kunnen we wel stellen dat het een uniek goed exemplaar is binnen de prijsklasse.

Kanttekeningen aan de gaminglaptop

Is het dan écht alleen maar lof voor de Medion gaminglaptop? Nee, er zijn ook wel wat nadelen te vinden. Deze bevinden zich vooral in de categorie ‘scherm’. Deze is namelijk een beetje zwak en daarmee niet optimaal voor games. Daarnaast is de accu niet optimaal en laat de afwerking hier en daar wat te wensen over (warme luchtafvoer aan de zijkanten en de aansluiting voor monitoren op een wat onhandige plek). Maar, stel dat je met deze minpuntjes kunt leven dan heb je verder wel een top apparaat voorzien van een uitstekende basisconfiguratie met een aanzienlijk snellere videokaart dan je bij andere modellen in deze prijsklasse zult vinden. Het toestel met een prima krachtige processor is gemakkelijk uit te breiden en ligt in de schappen voor een meer dan redelijke prijs.

Ben je verkocht, zorg er dan voor dat je er bent voordat de status van de gaminglaptop hetzelfde is. Dit soort aanbiedingen gaan hartstikke hard, dus wil je de laptop hebben dan kun je maar beter snel richting de Aldi gaan. Wie weet vier jij deze kerst van achter je alptop, met een heerlijk kerstdiner uit blik. 

Watch on YouTube

Bron: Aldi