Steeds meer mensen schaffen een airfryer aan. Dit komt omdat het een stuk makkelijker is dan de frituurpan. Je hoeft namelijk alleen de friet of de snacks erin te gooien, even te wachten en klaar is kees. Ook is de airfryer een stuk gezonder, maar hoeveel scheelt dat eigenlijk ten opzichte van de frituurpan? Hier vind je het antwoord.

Airfryer steeds populairder

Langzamerhand wordt de airfryer steeds populairder. In het begin was er weinig markt voor de handige heteluchtoven. Maar tegenwoordig proef je amper nog verschil tussen friet uit de airfryer en friet uit de frietpan. Toch moet de airfryer een stuk gezonder zijn. Dat komt omdat je geen vet, boter of olie meer gebruikt, maar de producten alleen opwarmt. Maar hoe zit dat nou precies?

airfryer gezonder

Hoeveel gezonder is een airfryer ten opzichte van een frituurpan?

Dat de airfryer gezond is, is natuurlijk niet helemaal waar. Natuurlijk is de airfryer een stuk gezonder dan de frietpan, maar een kroket blijft nog steeds een vette hap. Het is niet zo dat je met een airfryer ineens de hele dag door frikandellen en andere snacks kunt eten. Gebruik de airfryer dus met mate en we raden je aan om alleen producten te gebruiken die speciaal voor het apparaat gemaakt zijn.

airfryer gezonder dan de frituurpan

Lekkere airfryer gerechten

We kunnen dus concluderen dat de airfryer een stuk gezonder is dat de friteuse. Het is dus een uitstekend alternatief. Je gebruikt minder vet, je bloedsuikerspiegel stijgt minder snel en er wordt minder acrylamide aangemaakt. Ondanks dit alles smaken de producten uit de airfryer (bijna) net zo goed als die uit de friteuse. Maar onthoud: aan de snack zelf verandert er niet veel. Probeer dus wat vaker wat andere gezonde gerechten voor in de airfryer te proberen. Dit kost iets meer tijd, maar smaakt overheerlijk en is ook nog eens een stuk gezonder!